ŠIVAMO Z MAMICO TONKO

»Škarjice, hrustalke,

po rumeni mizi bežite,

jopico mi urežite!«

In tako se je tudi zgodilo… A le v pravljici. Ker pa mi nimamo čudežnih škarjic, smo se odločili da medse povabimo mamico naše Lili, gospo Tonko, ki se je z veseljem odzvala našemu vabilu. Ga. Tonka je zelo spretna tako v ročnem kot strojnem šivanju. Pa nismo šivali jopic in ne hlač, tokrat smo šivali nekaj čisto posebnega.

Predno smo se lotili šivanja smo si pogledali kako izgleda šivalni stroj, kaj vse se skriva v njem in kako deluje. Izpod njenih spretnih rok je nastajala posebna knjiga za urjenje malih prstkov, saj se v njej nahajajo številne finomotorične zabavne igrice. Pri izdelavi knjige pa smo ji pomagali tudi mi, preizkusili smo se v striženju filca, izrezali trakove in jih pripravili za zapenjanje. S pritiskanjem na pedalo smo pomagali tudi pri šivanju. In tako je nastal še en del naše knjige v kateri lahko sestaviš semafor, si izmisliš zgodbico o rokavički in vanjo skriješ živali, pokukaš v hiško – kjer te čaka presenečenje, sestaviš tortico, se poigraš s kužkom, prepletaš polžkovo hiško, popelješ gumbke v ustrezne škatlice, punčki urediš pričesko,… skratka knjiga ponuja številne možnosti za igro, zabavo in učenje. Poleg tega pa je zelo prijetna na otip. Vsak delček le te je pritegnil našo pozornost in verjamemo da nam bo ta čudovita knjiga popestrila naše dneve v vrtcu.

Mamici Tonki se iskreno zahvaljujemo za zabavne in igrive trenutke, ki smo jih preživeli v njeni družbi ter za ves trud in čas, ki ga je namenila izdelavi naše knjige.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost