Prednostno področje

PREDNOSTNO PODROČJE V LETU 2023/2024

  1. UPOŠTEVANJE PRAVIL IN DOGOVOROV, IZBOLJŠANJE DELOVNIH NAVAD, POUDAREK NA KULTURNI KOMUNIKACIJI IN VREDNOTE IN ETIČNA RAVNANJA (nadaljujemo vsi oddelki)
  2. PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU – rdeča nit »Besede imajo moč« (vsi oddelki)
  3. DRUŽBA življenje nekoč in danes, medgeneracijsko sodelovanje

V Vrtcu Čebelica in  Osnovni šoli Gabrovka – Dole smo si že pred leti izbrali prednostne cilje za: izboljšanje  delovnih navad, upoštevanje pravil in dogovorov, kulturno komunikacijo, spodbujanje pozitivnih vrednot in etničnega ravnanja. Rezultati so bili vidni, zato smo jih vgradili v naše redno delo. Vse to bomo v letošnjem letu peljali naprej, ker se zavedamo pomembnosti teh ciljev.

Vzgoja za zdravje že vrsto let pomemben sestavni del življenja in dela v našem vrtcu. Vsebine so vpete v vzgojno delo tako, da v vsakodnevnih dejavnostih spodbujamo zdrav način življenja za otroke, zaposlene in tudi starše. Z dodatnimi aktivnostmi in skozi projektno delo pa to vzgojo še bolj krepimo in utrjujemo.

Skrbeli bomo za zdravo in uravnoteženo prehrano, tako da bomo načrtovali ustrezne jedilnike, za prvo in drugo starostno obdobje, izbirali kvalitetna, zdravju prijazna varovalna živila. Letošnja redeča nit projekta je »«.

Pri otrocih bomo razvijali ustrezne prehrambne navade. Upoštevali bomo dietno prehrano za posameznike.

Skrbeli bomo za ustrezno higieno in higieno zob.

Med področji iz Kurikuluma bomo v letošnjem letu posebno pozornost namenili področju družbe s poudarkom na življenju nekoč in danes – medgeneracijsko sodelovanje.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost