HIŠE IN PREDMETI V NJEJ SKOZI ČAS

V mesecu januarju smo preko pravljice Trije prašički (angleška ljudska pravljica) spoznavali hiše iz različnih materialov. Preko slikovnega gradiva smo spoznali kako so bile hiše zgrajene včasih in jih primerjali z današnjimi. Otroci so imeli možnost spoznavanja različnih materialov-slama, veje, les, kocke različnih materialov in oblik in so ob tem lahko razvijali domišljijo in z materiali eksperimentirali. Hiše so gradili in ustvarjali ob različnih dejavnostih.

Spoznali smo gibalno igro Hiške pri kateri smo utrjevali barve in urili sodelovanje v paru. Dodali smo jim tudi stanovalce, ki so samo igro še dodatno popestrili.

Poimenovali smo prostore v hiši-kuhinja-črna kuhinja, spalnica-kamra, dnevna soba-hiša in spoznali nekaj pripomočkov, ki so jih uporabljali v preteklosti.

Na obisku imamo tudi kuharja Pavla in Vita, ki konec tedna obiščeta vsak po enega otroka in skupaj z njimi spoznavata stare preproste jedi, ki so jih včasih ali pa tudi danes pripravili doma za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Spoznali smo petrolejko, tehtnico, mlinček za kavo, škarje, star likalnik na žerjavico, mlinček za poper, krtačo za živali, izvijač, perilnik za pranje perila…

Preizkusili smo se v mletju koruznih kosmičev, pšenice in orehov, na perilniku smo prali perilo.

Sami smo si naredili igračo za razvoj fine motorike z zabijanjem žebljev v desko na kateri sedaj urimo natikanje gumic.

Obiskala nas je tudi Aleksandrova babica, ki je otrokom prebrala pravljico in  jim predstavila pripomoček za pripravo rezancev. Otroci so skupaj z babico spoznali postopek priprave rezancev.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost