10 – urni plavalni tečaj prilagajanja na vodo

V  tednu, od 8. do 12. 5. 2023, so se naši predšolski otroci iz skupin, Metuljčki, Želvice, Pikapolonice in Zmajčki, udeležili plavalnega tečaja – prilagajanje na vodo, v obsegu deset ur, ki je potekal v bazenu OŠ Šmartno pri Litiji.

Naš dan se je pričel z zajtrkom v vrtcu, nato smo odhiteli na dogovorjeno mesto, kjer nas je že čakal avtobus. Po prihodu v šolo so se otroci pripravili na plavanje ter ob bazenu najprej opravili nekaj vaj, da so se ogreli. Potem so pod budnim očesom plavalnih učiteljev pričeli z vajami v vodi. S pomočjo žirafe in rakete so se učili plavati »čolniček«, preizkušali so svoj pogum s potapljanjem glave, se zabavali s skakanjem v vodo in preizkusili svojo vzdržljivost s tekmovanjem v plavanju. Na koncu so se v vodi še malo prosto poigrali, nato je sledila malica in priprava na odhod nazaj v vrtec. Po kosilu v vrtcu so vsi prijetno utrujeni hitro zaspali.

Otroci so na tem plavalnem tečaju pokazali sebi in drugim, da  se z nekaj dobre volje in vajo, lahko doseže veliko, kar jim bo za dobro popotnico za naprej. Po končanem tečaju so opravili preizkus plovnosti, plavanja in pri čisto vseh je bil opazen velik napredek.

Za male plavalce Katja Gorišek

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost