40- let Vrtca Čebelica v Gabrovki

Vrtec naš praznuje, okrogli jubilej,

že 40 jih šteje, veselo še naprej.

V začetku samo sedem, otrok je v njem bilo,

število pridno raste, nas kmalu bo že sto.

Tako kot poje pesmica se je začelo pred štiridesetimi leti in marsikaj se je v tem času spremenilo. Iz enega oddelka s sedmimi otroki smo prišli na pet oddelkov (štiri kombinirani in enim prvega starostnega obdobja). Kombinirani oddelek imamo tudi na Dolah. In res nas bo kmalu sto. V tem času smo dobili nov vrtec z dvema oddelkoma v Gabrovki, ki je bil nujno potreben, da zadostimo vsem potrebam in sprejmemo vse otroke, ki potrebujejo varstvo. Tudi na Dolah smo dobili nove prostore vrtca za en oddelek, pred tem smo gostovali v učilnici šole. Tako sedaj delujemo na treh lokacijah. Na vseh lokacijah smo uredili nova igrišča z igrali.

40-letnico smo proslavili na prijeten, prisrčen način z nastopom otrok, ki so »Vrtec  Čebelica« obarili, kot to znajo oni. Prek plesne uprizoritve so  jo Zmajčki povabili na travnik med rože, najmlajši Medvedki so z njo zarajali, Metuljčki so ji podarili skupinsko sliko, Želvice darilo z vrednotami ljubezni, prijateljstva in sreče, Pikapolonice so ji pripravile torto.

Hvala »Vrtec Čebelica«, da nas že toliko let sprejemaš pod svojo streho, kjer smo na varnem, da se vrnejo naši starši, se imamo lepo, uživamo s prijatelji in se marsičesa novega naučimo.

Našega praznovanja so se poleg staršev in starih staršev otrok udeležile tudi nekatere nekdanje  strokovne delavke, naši prijatelji, sodelavci, župan Občine Litija Franci Rokavec in Nives Zore, vodja Oddelka za predšolsko vzgojo.

Hvala Julija Cilenšek, tudi nekdanja varovanka vrtca, da si povezovala naše praznovanje.

Vse najboljše naš dragi »Vrtec Čebelica«.

Naši bodoči prvošolčki

Za male čebelice vodja Vrtca Čebelica Marinka Lenart

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost