Posredovanje podatkov o potrebi po varstvu otroka v času poletnih počitnic

Spoštovani starši!

Prišel je čas, ko se je treba dogovoriti o dopustu v organizaciji dela med poletnimi počitnicami. Pripraviti moramo organizacijo delovanja vrtca od 1. julija 2023 do 31. avgusta 2023. V tem času imajo podjetja kolektivne dopuste in običajno velika večina izrabi letni dopust za preživljanje prostih dni v krogu svoje družine. Tudi zaposleni v vrtcu morajo porabiti večino svojega dopusta v času poletnih počitnic, da lahko zagotovimo nemoteno delovanje zavoda skozi celotno šolsko leto.

V oddelkih v Gabrovki bo, odvisno od števila prijavljenih otrok ter splošnega čiščenja posameznih vrtcev, med časom poletnih počitnic varstvo potekalo na dveh lokacijah (na naslovu Gabrovka 61 ali Gabrovka 19a). Od 24. 7. 2023 do vključno 4. 8. 2023 bo, zaradi splošnega čiščenja, vrtec zanesljivo deloval le na eni lokaciji. Da lahko to izvedemo je pogoj, da je v tem času v vrtcu prisotnih čim manjše število otrok.

V oddelku na Dolah pri Litiji je od 1. 7. 2023 do vključno 31. 7. 2023 prav tako predvideno generalno čiščenje zgradbe in koriščenje letnega dopusta naših strokovnih delavk. Za prej omenjen čas lahko uporabite varstvo v oddelku v vrtcu v Gabrovki.

V času počitnic lahko uveljavljate rezervacijo. Starši jo lahko uveljavljate v skladu s pravili občine stalnega bivališča vaših otrok. V Občini Litija lahko rezervacijo uveljavljate na podlagi »Sklepa o določitvi cen programov predšolske vzgoje v Občini Litija in znižanju plačil staršev (Ur. l. RS, št. 25/2023)«, enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta. , za edinega ali najstarejšega otroka, ki je vključen v vrtec. Rezervacijo lahko uveljavite za neprekinjeno odsotnost otroka najmanj en mesec (30 dni) in največ dva meseca. Za koriščenje rezervacije v obdobju od 1. julija do 31. avgusta morajo starši sporočiti do najkasneje 31. 5. 2023.

Starši lahko predšolske otroke tudi izpišejo na podlagi pisnih odgovorov. Starši izpišejo otroka iz vrtca najkasneje do 20. dne v mesecu, da bo otrok izpisan s prvim dnem naslednjega meseca.

Prosimo vas, da izpolnite spletni obrazec o obiskovanju otrok v juliju in avgustu 2023 oziroma o morebitnem uveljavljenju rezervacije v času poletnih počitnic do najkasneje 31. 5. 2023 na naslednji povezavi https://forms.office.com/e/SNkWv8C3nG .

Če boste izkoristili rezervacijo izpolnite naslednji obrazec, katerega oddate vzgojiteljici v oddelku ali prinesete v upravo vrtca : Obrazec za uveljavitev rezervacije

V primeru izpisa izpolnite naslednji obrazec, katerega oddate vzgojiteljici v oddelku ali prinesete v upravo vrtca: Obrazec za izpis otroka iz vrtca

Prej omenjen obrazec lahko tudi izpolnite in dodate svoj ročni podpis. Tako izpolnjenega pošljite v pdf obliki po e-pošti na naslov:  o-gabrovka.lj@guest.arnes.si . Navodila za izpolnjevanje in podpisovanje:  Navodila pdf.

Vašo odločitev o uveljavljenju rezervacije in obiskovanju vrtca bomo upoštevali kot dokončno. Po 31. 5. 2023 napoved rezervacije in dodatne spremembe ne bo mogoče uporabiti. 

Dodatne informacije dobite v upravi vrtca (tel.: 01/ 89 71 242).

Hvala za sodelovanje in razumevanje!

Ravnatelj: Igor Hostnik

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost