Tradicionalni zajtrk

Tradicionalen slovenski zajtrk, zajtrk, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. Seveda  se spodobi, da takšen zajtrk tudi primerno postrežemo in pojemo. V ta namen smo si en dan prej narisali pogrinjke, ki smo jih plastificirali, si  zložili prtičke in vse skupaj lepo postavili na mizo. Lahko smo si zaželeli samo še dober tek in pojedli to dobro, zdravo hrano.

Takoj po zajtrku pa smo dobili tudi obisk. Obiskala nas je čebelarka – Gospodična Medična, s katero smo se pogovarjali, skupaj ogledovali in raziskovali čebelarske predmete, naštevali čebelje pridelke, seznanila nas je, kako je potrebno reagirati v primeru čebeljega pika in seveda, da so čebelji piki tudi koristni za naše zdravje. Navdušila nas je s svojo lepo obleko, čebelarskim zaščitnim pokrivalom in nežnim, prijetnim glasom. Z občutkom nam je prebrala odlomek iz knjige »Skrivnosti Gospodične Medične«, katere je tudi avtorica, skupaj s svojim partnerjem Anžetom.

Hvala Gospodična Medična za obisk in podarjeno knjigo. Z veseljem smo jo že danes začeli prebirati.

Za male čebelice Marinka Lenart

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost