Gibalna urica s Tanjo

Po dolgem dogovarjanju sta nam bila čas in vreme končno naklonjena. Zato smo se za zaključek leta odpravili na obisk k » Active cross s Tanjo«. Ker smo otroci in vzgojiteljice iz skupine Metuljčki zelo radi v naravi, smo se dogovorili za vadbeno urico v gozdu.

Na Tlako sta nas odpeljala hišnika s kombijem, kjer nas je pričakala nasmejana, Tanja Grm. Razdelila nam je metuljčke, v katere smo kasneje prejeli štampiljko za vsako opravljeno gibalno nalogo. Po poti smo iskali skrite izzive, ki smo jih uspešno opravili. Leteli smo kot metulji, poskakovali kot zajci, se igrali gozdno košarko, plezali skozi pajkovo mrežo, se plazili kot hrošči, na koncu pa zaplesali na pesem »Nagajiva pomlad«.  Med potjo smo se razveselili gozdnih dobrot, borovnic in gozdnih jagod. Na gozdni jasi je Tanja za nas pripravila pravi piknik s piškoti in slastnim domačim čajem. Ker smo se tako napolnili z energijo, smo se odločili, da se do vrtca odpravimo kar peš. Po prijetni senci smo se odpravili do vrtca, ob tem pa prisluhnili še ptičjemu petju, šumenju potoka in uživali v vonju suhega sena, ki se je sušilo na travniku.

Tanja, hvaležni smo, da si nas popeljala v gozd in nam pokazala, da je lahko gibanje v naravi zabavno, in  koristno za naše dobro počutje.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost