Nepozabna noč v vrtcu pri Želvicah in Pikapolonicah

Končno je prišel tako pričakovani četrtek. Ko se je stemnilo, so se otroci s starši ponovno vrnili v vrtec. Tudi najmlajši. Seboj  so prinesli vse potrebno za spanje in lučko. Brez večjih zadržkov so se poslovili od staršev in se polni pričakovanj prepustili novim dogodivščinam.

Z lučkami smo se podali na sprehod po Gabrovki. Na vaškem trgu smo srečali dva zajčka, ki sta nam odigrala igrico, z nami zaplesala in nas naučila novo pesmico. Želela sta z nami prižgati in  spustiti lučko ljubezni in prijateljstva. Povabili smo ju, naj nas spremita do vrtca in to storimo skupaj pri vrtcu. Zajčkoma sta na pomoč priskočili še vzgojiteljici in že smo v zraku lahko opazovali lampijončke prijateljstva. Po spustu lampijončkov smo se odpravili na večerjo. To so bile slastne palačinke, ki smo jih spekli že dopoldan. Sledilo je umivanje in preoblačenje v pižame, ki smo jim morali pokazati še na »modni pisti«. Čas je hitro minil. Zajček nam je prebral še pravljico za lahko noč in tako smo počasi eden za drugim potonili v sladki spanec. Marsikdo je presenetil svoje starše s svojo pogumnostjo. Za pogum smo bili nagrajeni s posebnimi medaljami.

Nočitev v vrtcu spodbuja otrokovo psihološko in družbeno neodvisnost. Otroci premagujejo razvojne strahove; predvsem strah pred zapustitvijo in strah pred temo. Osamosvajanje otroka je ena glavnih nalog staršev in vrtca. Vsi želimo imeti samozavestne, samostojne, odločne otroke. In današnja izkušnja je bila prispevek k samostojnosti in samozavestnosti.

Za male Želvice in Pikapolonice Marinka L.

Peka palačink – priprava večerje
Pohod z lučkami
Srečanje z zajčkoma
Ples z zajčkoma

Spuščanje lampijončkov

Spuščanje lampijončkov

Večerja
Večerja
Spanje
Posebne zaslužene medalje
(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost