Čarobni december pri Pikapolonicah

Čarobni december! Mesec december nam vedno pričara posebno čarobnost. Kljub zimskemu mrazu je v zraku čutiti toplino in srčnost. Vse se veseli. Drug drugemu segamo v dlani, izrekamo voščila, naša srca pa so topla. Naš vrtec, je odela v čarobnost. Vsak dan je bil nekaj posebnega. V vsaki skupini nekaj  drugega, prazničnega.

Pri Pikapolonicah nas je vodila pravljica  »Božično presenečenje«, ki je tudi romala z vsakim otrokom domov. Po prebrani pravljici so otroci in starši ustvarili okrasek s katerim smo v gozdu okrasili božično drevo in tudi živalim želeli pričarati  praznike. Koliko veselja je bilo, ko smo ob ponovnem obisku ugotovili, da so bile pri drevesu živali in  se dotaknile okraskov. Da je bila čarobnost  in vzdušje praznično smo ustvarjali okraske, krasili igralnico, garderobo, jelko, prepevali praznične pesmice in pekli praznične piškote, da je dišalo po vsem vrtcu.

Skrivnostno nas je obiskal Miklavž z orehi, mandarino, mi smo mu spekli parkeljčke. Dedek Mraz pa je imel zelo pridne pomočnike, mamice in očke, ki so se skrivnostno zbrali na večerni  delavnici. Po njihovi zaslugi je vsakega otroka pod smrečico čakalo posebno darilo – okrašena škatla s poskusi. Ogledali smo si gledališko predstavo »Škratek prijateljček in novoletno presenečenje«.  Čarobni december smo zaključili z lutkovno predstavo »Didel, didel, daja, dedek Mraz prihaja«, ki so jo otroci  odigrali staršem na novoletni družinski čajanki. Na čajanki  in novoletnem plesu smo se družili tudi s skupino Želvic.

Kako lepo je, če najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti in malih skrivnosti.

Šivanje mošnjičkov za adventni koledar presenečenja
Ustvarjanje obeskov za krašenje drevesa v gozdu
Poseben šotor za igranje in spanje otrokom, ki so bili izbrani na adventnem koledarju in so ustvarili okrasek za drevo v gozdu
Priprava in peka parkeljčkov
Ustvarjanje smreke
Naša okrašena smrečica
Starši na delavnici- pomočniki dedka Mraza
Pripravljena darila za pod smrečico
Krašenje drevesa v gozdu za živali
Gledališka predstava “Škratek prijateljček in novoletno presenečenje”
Ko pridemo iz predstave nas čakajo darila pri smrečici
Priprav in peka prazničnih piškotov za čajanko
Didel, daja dedek Mraz prihaja” lutkovna predstava otrok na družinski novoletni čajanki
Družinsko krašenje smrečice

Za male Pikapolonice Marinka L. in Jasna M.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost