Dan odprtih vrat gabrovških prostovoljnih gasilcev za naše vrtičkarje

Mesec oktober je mesec požarne varnost. V našem vrtcu vsako leto v tem času izvedemo evakuacijo. Tako je bilo tudi letos. Namen vaje je bil prikazati postopek evakuacije s poudarkom na prikazu postopkov, ki jih morajo izvesti zaposleni ob evakuaciji otrok v primeru požara v stavbi vrtca. Med jutranjim krogom smo zavohali dim. Pokrili smo si usta ter umirjeno izpraznili prostore vrtca in se zbrali na zbirnem mestu, ki je označeno. Upoštevali smo evakuacijski načrt in s tem poskrbeli, da med vajo ni prišlo do poškodb.

Na petek v zadnjem tednu oktobra imajo naši gasilci dan odprtih vrat. Posebej za nas so jih odprli že tri dni prej.

Moj gasilski avto sireno ima, ki vi, vi, vi, vi, vi, vi, vi, vi, vi, vi, vi, …  Pesmico smo zapeli gasilcem ob prihodu na obisk.  

Koliko veselja ob ogledu gasilskih avtomobilov in opreme, pomirjanju čelad, špricanju in ciljanju v tarčo. Imamo izvrstne, prijazne gasilce, ki imajo občutek in znanje delati z otroki, zato tudi nobenega strahu in joka tudi pri najmlajših otrocih. Posledično pa se to kaže tudi pri velikem številu podmladka in dobrih rezultatih na različnih gasilskih tekmovanjih. Gasilec David nas sprejema že v vrsto let v mesecu oktobru in je že naš pravi prijatelj. Z nami je izpeljal tudi evakuacijo. Letos se mu je pridružil tudi naš hišnik Rok, ki je tudi gasilec in gasilec veteran Vinko.  Gospod Vinko nam je razkazal gasilski muzej in povedal veliko zanimivosti iz zgodovine gabrovških gasilcev.

Hvala naši prostovoljni gasilci, zaradi vašega truda, prostovoljnosti, nesebične pomoči, vas imamo radi in vas potrebujemo.

Evakuacija

Na pomoč!

Za male čebelice, vzgojiteljice

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost