Obisk “Potujoče knjižnice Litija« v Gabrovki – Pikapolonice

Knjižnica je v vsakem kraju pomembna kulturna in izobraževalna ustanova.

Zgodnji obisk knjižnice je že za najmlajše otroke zelo dragocen. Pomembno je, da otrok obišče knjižnico že v predbralnem obdobju. Spozna osnovne pojme o knjižnici: kaj je knjižnica, kaj pomeni izposoja knjig, vedenje v knjižnici, seznani se z različnimi knjigami, slikanicami, enciklopedijami, leksikoni, spozna otroški oddelek s knjigami … Preko knjig, slikanic približamo otroku svet pisane besede in  spodbudimo potrebo po branju. Otrok si s tem širi literarno obzorje, bogati besedni zaklad in literarni okus.

Današnji obisk knjižnice ni bil zadnji. V povezavi s predšolsko bralno značko jo bomo obiskovali preko celega leta. Cilj izvajanja predšolske bralne značke je spodbujanje branja v družinskem krogu. Otroci skupaj s starši izberejo med ponujenimi knjigami ali knjigami po svoji želji, jih doma skupaj preberejo, v vrtcu pa predstavijo prijateljem ali pa prinesejo risbico, s katero otrok ponazori vsebino prebrane pravljice. 

Škoda bi bilo zamuditi priložnosti, ki smo jo dobili v kraju. Vabimo tudi starše, da jo obiščejo skupaj s svojimi otroki.

 

    Otroci in starši – posezite po knjigah že v rani mladosti in skupaj odkrivajte neskončna bogastva, ki se skrivajo v njih!

Marinka Lenart

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost