Teden otroka – »Otroška olimpijada«

Teden otroka je letos potekal na temo “Odgovor je pogovor”. Hkrati je to tudi tema letošnje 30-letnice Tom telefona, ki že tri desetletja skrbi za to, da imajo otroci in mladostniki prostor in kontakt, kjer lahko anonimno in brez skrbi zaupajo svoje težave, stiske in dileme in jim služi kot čustvena opora.

V našem vrtcu je v tednu otroka vsako leto poudarek na sodelovanju med oddelki celotnega vrtca, kar zahteva tudi več pogovorov in dogovorov. V prvih dneh so potekale aktivnosti in sodelovanja med oddelki po enotah. Za zaključek tedna, pa smo celotni vrtec izvedli že tradicionalno »Otroško olimpijado«.

Po uvodnem mimohodu otrok in poslušanju Slovenske himne, so se začele igre, v katerih so sodelovali vsi otroci. Igre je povezovala zgodba o škratu in porednem vetru. Otroci so se zelo vživeli v vlogo škrata in sočustvovali z njim, ker mu je poredni veter podrl hišo, razmetal igrače in hrano. Posledično so se zelo zagnano lotili pomagati škratu pospraviti igrače, jih razvrsti v zaboje, razvrstiti razmetano hrano po vrečah, postavili so mu novo hiško in mu postlali toplo posteljo iz listja. Skupaj s škratom so se veselili ob prepevanju in plesu pesmi »Enkrat je bil en škrat«.

Sledila je sadna pogostitev s čajem ter druženju otrok in vzgojiteljic na velikem vrtčevskem igrišču.

Zadovoljni, polni prijetnih vtisov, smo se poslovili in odšli v svoje oddelke.

MIMOHOD ŽELVIC

Zapisala za male čebelice Marinka L.

(Skupno 429 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost