Posredovanje podatkov o potrebi po varstvu otroka v času poletnih počitnic

Spoštovani starši!


Prišel je čas, ko se je treba dogovoriti o organizaciji dela med poletnimi počitnicami. Za čas od 26. junija 2024 do 31. avgusta 2024 moramo pripraviti organizacijo delovanja vrtca. V tem času imajo tudi podjetja kolektivne dopuste in običajno velika večina izrabi letni dopust za preživljanje prostih dni v krogu svoje družine. Tudi zaposleni v vrtcu morajo porabiti večino svojega letnega dopusta v času poletnih počitnic, saj le tako lahko zagotovimo nemoteno delovanje zavoda skozi celotno šolsko leto.

V oddelkih v Gabrovki bo med časom poletnih počitnic varstvo potekalo nemoteno na dveh lokacijah (na naslovu Gabrovka 61 ali Gabrovka 19a). Od 22. 7. 2024 do vključno 2. 8. 2024 bo vrtec zanesljivo deloval le na eni lokaciji, saj je v omenjenem času predvideno generalno čiščenje vrtcev. Da lahko to izvedemo je pogoj, da je v tem času v vrtcu prisotnih čim manjše število otrok.

V oddelku na Dolah pri Litiji je od 1. 7. 2024 do vključno 31. 7. 2024 prav tako predvideno generalno čiščenje zgradbe in koriščenje letnega dopusta naših strokovnih delavk. Za prej omenjen čas lahko uporabite varstvo v oddelku v vrtcu v Gabrovki.

V času počitnic lahko uveljavljate rezervacijo.  Starši jo lahko uveljavljate v skladu s pravili občine stalnega bivališča vaših otrok. V Občini Litija lahko rezervacijo uveljavljate na podlagi »Sklepa o določitvi cen programov predšolske vzgoje v Občini Litija in znižanju plačil staršev (Ur. l. RS, št. 25/2023)«, enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta, za edinega ali najstarejšega otroka, ki je vključen v vrtec. Rezervacijo lahko uveljavite za neprekinjeno odsotnost otroka najmanj en mesec (30 dni) in največ dva meseca. Za koriščenje rezervacije morajo starši sporočiti podatek vrtcu do najkasneje 31. 5. 2024.

Starši lahko predšolske otroke tudi izpišejo otroka iz vrtca najkasneje do 20. dne v mesecu, da bo otrok izpisan s prvim dnem naslednjega meseca.

Prosimo vas, da izpolnite spletni obrazec o obisku otroka v juliju 2024 in avgustu 2024 oziroma o napovedi rezervacije v času poletnih počitnic ali morebitnega izpisa otroka iz vrtca do najkasneje 31. 5. 2024 na naslednji povezavi – https://forms.office.com/e/4mcFcBdf7F (za pričetek izpolnjevanja pritisni tipko Začni zdaj)

Če boste izkoristili rezervacijo izpolnite naslednji obrazec, katerega oddate vzgojiteljici v oddelku ali prinesete v upravo vrtca:
https://drive.google.com/file/d/1eO-fGj2y3WZJKey2q408B7zGhnDCWZTT/view?usp=sharing

V primeru izpisa izpolnite naslednji obrazec, katerega oddate vzgojiteljici v oddelku ali prinesete v upravo vrtca:
https://drive.google.com/file/d/1A2uB2IDiSgJCkMwT5LCXPmDJQpORBUnk/view?usp=sharing

Vašo odločitev o uveljavljenju rezervacije in obiskovanju vrtca bomo upoštevali kot dokončno. Po 31. 5. 2024 napoved rezervacije in dodatne spremembe ne bo mogoče uporabiti. 

Dodatne informacije dobite v upravi vrtca (tel. št. 01/ 89 71 242).

Hvala za sodelovanje in razumevanje!

Ravnatelj: Igor HOSTNIK, prof.

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost