DEDEK NA OBISKU – V pričakovanju Miklavža…

V vrtcu je Metuljčke in Medvedke s svojim obiskom razveselil g. Milan Resnik, dedek naših deklic Lili in Monike, ki nam je pokazal kako se pletejo peharji. Bliža se namreč prihod sv. Miklavža – ta je včasih otrokom prinašal darila v peharje, ki so jih otroci zvečer pripravili. Ponekod se je ta tradicija ohranila do danes. V vrtcu smo ugotovili, da večina otrok še nikoli ni videla peharja in ne vedo čemu vse lahko služi. Le redki otroci jih imajo doma. Z zanimanjem so opazovali, kako je dedek Milan iz gozdne trave, ki jo je nabral, pletel in oblikoval pehar. Že na samem začetku se mu je pridružila tudi Vesna, ki ji je tudi pletenje le teh šlo odlično od rok. Ostale smo se opogumile proti koncu in moram priznati da je delo kot naročeno za dolge zimske večere, ki prihajajo. Zahteva pa spretne roke, veliko potrpljenja in časa. Otroci so lahko pomagali pri podajanju slame, pripravljanju luknjic za vrvico in prepletanju. Nekateri so se igrali s peharji in košaro. V prijetnem in sproščenem vzdušju je čas hitro minil. Dedi se je svojo simpatičnostjo in otroško razigranostjo hitro prikupil vsem otrokom in kmalu so vsi želeli njegovo pozornost. Med pletenjem smo skupaj tudi zapeli in poklepetali. Izvedeli smo veliko novih in zanimivih stvari.

Preden smo se poslovili, je imel za nas pripravljeno še posebno presenečenje – pehar dobrot, ki jih je za nas predčasno pri njemu pustil sv. Miklavž. Privoščili smo si jih kar pri malici. Otroci so dedija vzeli kar za svojega in izrazili so željo, da naš še obišče. Porodile so se nam ideje, kaj vse bi skupaj še lahko počeli, tako da smo se dogovorili, da se letos srečamo vsaj še dvakrat. Kaj bomo počeli naj ostane še skrivnost. Mi pa že nestrpno čakamo…

Dediju Milanu se iz srca zahvaljujemo za obisk.

Za otroke je posebno doživetje, kadar lahko svojim prijateljem predstavijo svoje domače. Tudi Lili je bila zelo ponosna in navdušena, zato si želimo, da bi se opogumil še kakšen izmed staršev ali starih staršev in nam popestril naše dopoldne.

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost