Zmajčkov veseli december

NA GORI (Milena Batič)

Na vrhu gore hišica
in v njej stanuje babica.
Z zeleno ruto se pokrije,
v deželo že pomlad prisije.
Rdečo ruto da na glavo,
zorijo češnje kot za stavo.
Rumena ruta jo krasi
in grozdje sladko že zori.
Ko bo nadela ruto belo,
bo griče in gore zamelo.

Že dolgo čakal sem na sneg
in zjutraj gledal strmi breg,
a danes sklenil sem tako,
poslal bom pismo na goro:
najlepše, babica, te dni
vam bela ruta pristoji.

Najbolj prazničen mesec je mimo in ostali so nam spomini, ki smo jih ustvarili. Za popolno praznično vzdušje smo si želeli še nekaj snega. Kljub temu, da se nam želja ni uresničila, nam je uspelo ustvariti prijetno vzdušje.

Na začetku meseca nas je obiskal prvi dobri mož, ki nam je prinesel lučke, s katerimi smo okrasili igralnico in smrečico z nalogami za vsak dan. Prva naloga je bila ustvarjanje smrečice z okraski.

smrecica

okraski

Posadili smo božično žito, ki nam je med prazniki krasilo domove.

zito

Odpravili smo se na kmetijo Vresk, kjer smo obiskali oslička Pepija, si ogledali mlade kozličke, ves čas obiska pa nas je spremljal mlad in poskočen kuža. Za gostoljubje se zahvaljujemo gospe Metki Vresk.

vresk juhuhu

pepi

pepi2

kozllicki

 

Enega od petkovih dopoldnevov smo namenili zmajčkovi pekarni. Pripravili smo medenjake, ki smo jih postregli na našem predprazničnem srečanju. Nanj smo povabili naše družine. Predstavili smo deklamacijo Na gori (M. Batič), dramatizacijo Vesel božič, Mandi! ter vsem zaželeli lepe praznike. Za darilo smo jim podarili čudovite snežne krogle.

pekarna

big

krogle

Tudi letos nas je v Gabrovki obiskal dedek Mraz. Za darilo nam je prinesel unikatne keglje, ki jih je za vsakega otroka izdelal dedkov pomočnik. Pred tem pa smo si ogledali še predstavo Žabji kralj.

darila

dedek

Presenečenj pa še ni bilo konec. Da je bil mesec še bolj vesel, nas je obiskala mamica Vesna. S seboj je prinesla velik kovček. V njem je prinesla…harmoniko. Inštrument nam je predstavila, primerjali smo različne harmonike, si ogledali narodno nošo. Seveda nam je tudi zaigrala in skupaj smo prešerno zapeli. Kot se spodobi, smo tudi zaplesali. Za konec smo izdelali še svoje harmonike iz papirja. Poskočno dopoldne je hitro minilo. Za obisk se Vesni Bostič Peruci iskreno zahvaljujemo.

harmonika

harmonika2

Naj vam še voščimo:

voscilo


Branka Ajdišek







(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost