Raziskovanje vesolja pri Pikapolonicah

25.10. 2022 smo imeli delni sončev mrk. Z otroki smo se pripravili, da ga bomo opazovali. Priskrbeli smo si zaščitna očala in stekla, a nismo imeli največje sreče, ker je bil dan oblačen. Le za kratek čas so se oblaki umaknili, da smo lahko videli ta pojav. To nas je motiviralo za nadaljnje raziskovanje planetov, satelitov, vesolja.

Kaj je sončev mrk? Kaj je zemlja? Kaj je sonce? Koliko planetov je v vesolju? Ali je sonce vroče? Ali kdo živi v vesolju? Kdo se vrti zemlja ali sonce, zakaj? Ali marsovci živijo na Marsu?

Vsa ta in še mnogo drugih vprašanj je bilo  postavljenih s strani otrok. Na vsa ta vprašanja smo odgovorili preko različnih dejavnosti: ogledovanjem knjig, leksikonov, različnih videoposnetkov,  branjem pravljice »Kometek Raketek«, izdelovanjem planetov, razvrščanjem planetov po velikosti in oddaljenosti od sonca, ustvarjanjem slike vesolja, prepevanjem  pesmice Marsovska, s poskusom.

Še in še bi lahko naštevali o vesoljskem dogajanju, saj so tudi vprašanja zvedavih otrok segala v neskončnost, tako kot je neskončno naše vesolje. Tudi za naše otroke je v njem še veliko skrivnosti, ki jih bodo morda odkrili, ko zrastejo. Kdo ve, morda pa se bodo že oni prevažali po naši galaksiji v pravih raketah?

Za male pikapolonice Marinka L. in Jasna M.

Opazovanje delnega sončevega mrka
Razvrščanje planetov po velikosti

Kaširanje planetov
Barvanje planetov
Poskus kraterji
Razvrščanje planetov od oddaljenosti od sonca

Vesolje
(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost