»Božične potičke za vse« bogatijo naše srčke

V mesecu decembru nas je spremljala pravljica »Božične potičke za vse«. Obogatila je naše srčke in nam dala idejo, da tudi mi nadaljujemo poslanico »miška Luka«.

V igralnici nas je čakalo pismo z nalogo, da ustvarimo hiško za »miška Luka«. Posledično nas bo še obiskal z novim presenečenjem. Takoj smo se lotili dela. Začeli smo z barvanjem in ustvarjanjem ter končno hiško ustvarili. In za nagrado novo presenečenje, knjiga s pravljico »Božične potičke za vse« in mišek Luka.  Z veseljem smo prisluhnili pravljici. Od miška smo dobili tudi koledar presenečenja – adventni koledar, ki nam je vsak dan predlagal ime otroka, ki je bil lahko z miškom Lukom v njegovi hiški z izbranimi prijatelji in novo nalogo. Izbrani otrok je dobil božični piškot, ki ga je odnesel domov in v krogu svoje družine nadaljeval z raznašanjem piškotov pred hišna vrata sosedov. S tem so družine otrok razveseljevale svoje sosede, prijatelje, stare starše, znance… Ob vseh teh bogatih dejavnostih, ki so bogatile naše srčke, smo še veliko ustvarjali, krasili naš vrtec, prepevali praznične pesmi, plesali in prebirali pravljice s praznično vsebino. S skupino Želvic smo pripravili skupno srečanje s prazničnim druženjem in srečelovom. V popoldanskem času tudi družinsko srečanje in krašenje novoletne smrečice. V zadnjem tednu pred božičem smo spekli božične piškotke, jih zavili v božične paketke in jih postavljali pred vrata ali obesili na kljuko pri hišah po Gabrovki. Želeli smo ljudem polepšati praznike, jih razveseliti, ogreti njihova srca in s tem nadaljevati poslanico »miška Luka«. To je bil za nas najlepši del naloge. Še zlasti, ko smo od ljudi dobili povratne informacije. Obiskali so nas v vrtcu, nam pisali in na ta način izrekli hvaležnost za našo pozornost. Ne vemo, če nismo bili mi bolj srečni od njih.

Naj ne bo nobeden okoli nas za praznike žalosten, osamljen, pozabljen. To je bilo naše vodilo. Srečno in veselo v novo prihajajoče leto.

Igra v miškovi hiški
Miškova vas
Peka božičnih piškotov
Peka božičnih piškotov
Pakiranj piškotov
Pakiranj piškotov
Pakiranj piškotov
Raznašanje božičnih paketkov po hišah
Raznašanje božičnih paketkov po hišah
Raznašanje božičnih paketkov po hišah
Raznašanje božičnih paketkov po hišah
Zahvale vaščanov
Zahvale vaščanov
Zahvale vaščanov
Zahvale vaščanov

Za male pikapolonice: Marinka L. in Jasna M.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost