Pikapolonice na vadbeno urico na Tlako

Za zaključek tedna otroka nas je čakalo še eno doživetje. Ponovno smo se lahko peljali s kombijem. Povabljeni smo bili na obisk vadbene urice pri »Active Cross s Tanjo«.

Za ogrevanje smo naredili že krajši sprehod iz doline na vrh Tlake, kjer ima Tanja telovadnico. Tanja nas je pričakala že na vratih. Hitro smo se preobuli v copate, si slekli odvečne puloverje, da nam ni bilo prevroče. In že smo začeli z igrami ogrevanja pod njenim vodstvom. Nato nas je razdelila v štiri skupine (žogice, kobilice, zajčki in hroščki) in podala navodila. Na ekranu se je prikazala  ura z odštevanjem časa. Ob zvoku smo zamenjali postajo in nadaljevali na novi postaji, toliko časa, da smo se vsi zvrstili na vseh postajah. To smo ponovili štirikrat. Kar dobro smo se prepotili in razmigali. Prav prileglo se je umirjanje in raztezanje na blazinah ob nežni glasbi.

Nato so telovadne klopi postale »mizica pogrni se« in na njih je že bil čaj in prigrizek, ki nas je okrepčal za pot proti vrtcu. Odpravili smo se namreč peš. Nismo uspeli prehoditi celotne poti, ker nas je že čakalo kosilo, a bi zmogli, če nas ne bi preganjal čas.

Tanja hvala za povabilo in gostoljubje. Takšne aktivnosti bogatijo naše dopoldneve in nam pomagajo, da otroci pridobijo veselje do gibanja, kar je še kako pomembna popotnica v današnjem času.

Za male pikapolonice Marinka in Jasna

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost