Spoznavanje poklica učiteljice pri Želvicah

SPOZNAVANJE POKLICA UČITELJICE PRI ŽELVICAH

V skupini Želvic je kar nekaj mamic, ki učijo v osnovnih šolah. Ena izmed njih je tudi Izakova mamica Nataša. Povabila nas je v svojo učilnico in nam pričarala prve vtise, kako poteka pouk. Kljub temu, da smo še majhni smo se obiska izredno veselili.

Peš smo se odpravili v osnovno šolo, kjer nas je čakala učiteljica Nataša. Za nas je bil že to, kar dolg sprehod. Peljala nas je v zanimivo učilnico, kjer je bilo veliko različnih pripomočkov. Pokazala nam je nekaj poskusov, ki so bili zelo dinamični: z magneti, elektriko, izdelava preproste rakete, potapljanje plastelina. Pritegnili so nas nenavadni pripomočki, ki jih še nismo videli in njihov namen uporabe. Imeli so možnost pisanja po tabli kot pravi učitelji. Bilo je zabavno preiskati in si ogledati nek nov prostor, zato so hitro opazili modele določenih organov človeškega telesa in živali. Radovedno so postavljali vprašanja, na katera jim je gospa Nataša prijazno odgovorila. Tako kot učenci, smo tudi mi dobili domačo nalogo, ki smo jo naslednji dan skupaj pregledali v vrtcu.

Povedali smo svoje želje, kaj želimo postati, ko odrastemo in izdelali plakat. Pogovorili smo se še o drugih poklicih, ki so nas zanimali. Pridobili smo veliko novega znanja in izkušenj.

Obisk osnovne šole nas je zelo navdušil. Nekateri otroci se že prav veselijo vstopa v šolo, ker vedo, da jih tudi tam čaka precej zanimivih stvari.

Hvala gospe Nataši za zanimivo predstavitev poklica.

Za želvice Eva in Martina

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost