Obvestilo o delovanju vrtca v minimalnem obsegu med 1. in 9. aprilom (6 delovnih dni)

Spoštovani.

Vlada je sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 in odločitev, da bo v času od 1. do 11. aprila izvedla popolno zaprtje države. Vrtci bodo ponovno delovali v minimalnem obsegu in tako zagotavljali samo varstvo otrok staršev, ki boste opravljali dela, ki so pomembna za delovanje države (zagotavljali naj bi bilo le nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture: zdravstveni delavci, policija, civilna zaščita, …).  Natančnih podatkov in zakonskih osnov za organizacijo dejavnosti nam vlada in ministrstvo za izobraževanje nista posredovala. Tako sedaj še nimamo podatkov o načinu dokazovanja opravičenosti do varstva. Ravno tako ni znano, če boste oproščeni plačil za otroke, ki se ne bodo mogli vključiti. Manjkajo tudi drugi podatki, ki so pomembni za organizacijo dela.

V kolikor bodo zakonska določila sledila izjavam, ki smo jih dobili preko medijev, potem je pričakovati relativno majhno število upravičencev za vključitev otrok v vrtec. Varstvo otrok v tem primeru bo potekalo samo na naslovu Gabrovka 19a.

Prosimo vas, da spremljate informacije na naših spletnih straneh. Takoj, ko bomo imeli natančnejše podatke, bomo objavili kriterije za vključitev in obrazec za prijavo otroka.

Ravnatelj: Igor Hostnik, prof.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost