Obvestilo ob ponovnem delovanjem celotnega vrtca (ponovno odprtje, 9. 2. 2021)

Spoštovani starši.

Epidemiološko stanje v državi se izboljšuje in zato se vrtci v torek, 9. 2. 2021, ponovno odpirajo. Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se odpirajo vsi vrtci v polnem delovanju.

Delo v vrtcu bo še vedno potekalo prilagojeno. Vsak oddelek bo deloval, kolikor je najbolj možno, ločeno od ostalih. Oblikovali bomo »mehurčke«. Z odločitvijo za oblikovanje »varnih mehurčkov« se lahko uspešno pripomore k zmanjšanju števila vsakodnevnih (tveganih) stikov, hkrati pa se ohrani možnost pristnih medsebojnih odnosov znotraj »varnega mehurčka«.

Prav tako ostajajo vsi ostali ukrepi, ki smo jih navajeni že do sedaj. Vsi odrasli obiskovalci in osebje vrtca uporablja maske, ob vstopu v zgradbo je obvezno razkuževanje, skrbeti je potrebno za medsebojno razdaljo, v garderobe vstopate posamično, tako da je v garderobi samo en starš. V primeru, da imate otroke v različnih skupinah vzemite najprej starejšega, ki se lahko sam obleče, pripravi na odhod in počaka na vas; sami pa greste po mlajšega in ga pripravite za odhod domov. V garderobi se ne zadržujte in jo iz obzirnosti do ostalih, ki čakajo pred vrat, čim prej zapustite. Ne zadržujte se z otrokom okrog vhoda, igrišča in okolice vrtca. Otroci naj tudi ne prinašajo igrač od doma. V vrtec lahko pripeljete samo zdravega otroka.

Prav tako se bodo testirani na okužbo s SARS-CoV-2 vsi strokovni in ostali delavci. Testiranje naj bi tedensko ponavljali.

Z dnem odprtja vseh vrtcev, so storitve vrtca za starše ponovno plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek ali enoto zaradi okužb z virusom SARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE).

Pri organizaciji bomo upoštevali vašo napoved časa prihoda in odhoda otroka v vrtcu, ki ste ga oddali v času po 22.1.2021. V primeru sprememb vključitve, oziroma časa prihoda ali odhoda, nas o tem obvestite na e-naslov o-gabrovka.lj@guest.arnesi.si. Čas, ko je otrok v vrtcu je zaradi zagotavljanja pokrivanja »mehurčka« pomemben, saj ne bomo združevali skupin. Kar praktično pomeni, da bi za vsak oddelek, ki bi deloval v celotnem odpiralnem času, potrebovali v deležu še po eno dodatno strokovno delavko. Česar pa ne moremo zagotoviti. Prosimo vas, da zagotovite prihod in odhod otroka tako, da bi skupina zjutraj čim kasneje začenjala in čim prej zaključila. S čimer bi omogočili pokrivanje oddelka z dvema strokovnima delavkama in izvajanje tudi nekaj sočasnosti. Kar zagotavlja kvalitetno vzgojno izobraževalno delo.

Nujno je, da ravnamo odgovorno in vsi upoštevamo vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa. Ob enem samem pojavu okužbe, bo namreč uvedena karantena za celoten oddelke in vse delavce, ki so bili v stiku z obolelim. Kar lahko ob nekaj nedoslednosti predstavlja zaprtje celotnega vrtca! Tega pa si vsi skupaj ne želimo več.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost