Izvajanje varstva otrok v vrtcu od 1.2.2021

Spoštovani.

Vlada je sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Ravnokar smo s strani MIZŠ prejeli okrožnico v zvezi izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah in vzgojno-varstvenega dela v vrtcih od 1. 2. 2021. Okrožnico si lahko ogledate tukaj.

Na podlagi odloka bo naš vrtec ponovno zagotavljal zgolj nujno varstvo za otroke.

Potrebo po nujnem varstvu boste starši otrok dokazali s predloženim potrdilom delodajalca, da opravljate delo, ki je nujno za državo in družbo oziroma vam delodajalec ne more omogočiti dela na daljavo (zagotavljali bomo nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji). Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Starši, katerih otroci v času zaprtja vrtcev le-teh ne bodo obiskovali, bodo za ta čas plačila oproščeni.

Zaradi organizacije dela zaposlenih in pripravo obrokov za prisotne otroke, potrebujemo natančne podatke o potrebah za varstvo vašega otroka.

Prosimo vas, da prisotnost vašega otroka označite v spletni obrazec – https://forms.gle/BpYJQa3r32sZuuWw6.

Podatek potrebujemo čim prej –  najkasneje do 29. 1. 2021, do 11. ure.

Za oddelke v Gabrovki bo varstvo otrok v času epidemije potekal na naslovu Gabrovka 19a, 1274 Gabrovka. V primeru potreb pa tudi na drugi lokaciji.

V vrtec lahko pripeljete samo zdravega otroka, kar potrdite z izjavo. Hkrati oddate vzgojiteljici tudi potrdilo o nujnem varstvu.

V primeru sprememb s strani vlade RS in sprostitvi ukrepov vas bomo pravočasno obvestili preko SMS sporočila.

Ravnatelj:

Igor Hostnik, prof.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost