Krašenje smrečice in spanje v vrtcu pri Želvicah in Pikapolonicah

Kako so lahko prazniki še lepši, kot to, da jih preživiš v krogu svojih najdražjih. Če pa pri tem dodaš še nekaj svojih idej, kreativnosti je lahko čarobno.

Tokrat je bilo malo drugače kot pretekla leta, ko smo se lahko  še prosto družili. Mogoče pa zato toliko bolj družinsko. Ob soju lučk in praznični glasbi, smo se pogreli z domačim čajem in kuhanim sokom. Tudi naši sladki praznični piškoti niso smeli manjkati. V družinskih mehurčkih so otroci s svojimi starši krasili smreko z okraski, ki so jih ustvarili doma. Naša smreka je zažarela in ponosno razkazovala svoje okraske. Še bolj je oživela, ko so ob njej zapeli in zaplesali otroci. Zaključili smo z zapetim novoletnim voščilom in mini ognjemeti.

Tisti večji, bolj pogumni, so se poslovili od staršev in se pridružili animaciji škrata, ki jih je popeljal na pohod z lučkami po Gabrovki  do vaškega trga. Tam je bilo novo presenečenje. V deželi škratkov je mrgolelo malih škratkov. Otroci so jih lahko odnesli v vrtec, da bodo z njimi zaspali. Dobili so tudi darilo, ki so ga lahko odprli šele v vrtcu. Ob vrnitvi v vrtec je bilo v igralnici že vse pripravljeno za praznično večerjo. Seveda niso manjkale palačinke, ki smo jih pekli dopoldan. Čas je hitro minil. Bilo se je potrebno umiti in preobleči v pižame. Vsi so z ponosom začeli brskati po svojih nahrbtnikih in ven vleči svoje pižame z različnimi motivi in vzorci. Na modni pisti so se pokazali svojim prijateljem. Čakalo nam je še odpiranje darila. V njem pa posebna pravljica, ravno pravšnja za branje pred spanjem. Stiskanje svojih ninic, misel na starše, svojo posteljo, ob božanju vzgojiteljic, nam je vsem uspelo zaspati. Zjutraj pa vsi zelo ponosni, da nam je uspel nov podvig.

KRAŠENJE SMREČICE
KRAŠENJE SMREČICE
KRAŠENJE SMREČICE
KRAŠENJ E SMREČICE
POHOD ŠKRATKOV Z LUČKAMI
PRESENEČENJE NA VAŠKEM TRGU
ŠKRATKOVA DEŽELA
ŠKRATKOVA DEŽELA
SLAVNOSTNA VEČERJA S PALAČINKAMI
MODNA PISTA
SLADKO SPANJE

Za male pikapolonice in želvice: Marinka in Jasna, Sandra in Maja

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost