Ogled Resnikove domačije – »Resnikova kašča«

V lepem pomladnem jutru smo se s tremi  kombinirani oddelki otrok odpravili peš do Moravč, do Resnikove domačije. Najmlajše Medvedke je hišnik Rok peljal s kombijem.

Razigrani in veseli smo prišli na cilj, kjer so se najmlajši otroci iz skupine Medvedki že lepo igrali.  Resnikovi imajo zelo lepo urejeno okolico, primerno tudi  za igro najmlajših. Tako smo uživali v igri v peskovniku, na travniku, v igralni hiški, na terasi… Gospa Darja nas je pogostila s čajem, sadjem, domačimi dobrotami. Po skupinah smo si z gospodom Milanom ogledali prostore »Resnikove kašče«, v kateri se skriva zelo veliko različnih starih, kmečkih, gospodinjskih in uporabnih predmetov.  Otrokom so bili ti predmeti zanimivi, nekatere so lahko tudi preizkusili, kako delujejo. Otroci so imeli za gospoda Milana tudi veliko vprašanj. Milan in Darja zelo lepo skrbita za kulturno dediščino. Da smo prišli v to skrivnostno, zanimivo kaščo, smo se morali povzpeti po strmih stopnica, kar nam je vsem tudi uspelo. Ob koncu obiska je Milan malim pohodnikom podelil medalje »Antonov pohod«.  Mimo njihove domačije namreč vodi tudi pohodna pot »Pohod po Antonovi poti«. Prehitro je minilo dopoldne v družbi  prijateljev in naših dobrosrčnih gostiteljev Darje in Milana in že smo morali nazaj v vrtec. Mlajši s kombijem, predšolski otroci pa peš.

Gospa Darja in gospod Milan (babica in dedek dveh naših deklic), hvala vama za gostoljubje, svoj podarjeni čas  in obogatitev naših aktivnosti v vrtcu.

Za male Čebelice Marinka Lenart

Medalja od gospoda Milana

Mi so šli v obe smeri peš (Gabrovka – Moravče – Gabrovka)

Mi so šli v obe smeri peš (Gabrovka – Moravče – Gabrovka)

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost