MLEČNA POT

Eko, eko, eko krava pije…? smo začeli temo o mlečni poti. Poslušali smo pravljico o kravi Berti, si pogledali različne vrste krav in ugotavljali katere imajo tudi doma. Naučili smo se pesem Krava, ki pa je nismo peli ampak repali. Pobarvali smo tulce in nastala je kravica Berta. Preko slik in videoposnetkov smo si ogledali mlečno pot od krave do trgovine ter sličice nato razvrščali v pravilnem zaporedju. Odpravili smo se do trgovine, si ogledali police z mlečnimi izdelki, jih poimenovali in jih nekaj nakupili za okušanje.

Nismo pozabili tudi na riževo, sojino in kokosovo mleko, ker imamo v oddelku mlečno dieto.  Vabljeni smo bili na kmetijo Tomc. Tam nam je gospodarica razkazala kmetijo, stroje, hlev, bike in krave. Pogostili so nas z domačin mlekom in flancati.

Gospodarica nam je poslala posnetek molže, ker nam ni uspelo to videti na kmetiji. Zato smo si tudi v vrtcu pripravili rokavico z vodo in molzli kot na posnetku. Iz domačega mleka smo si pripravili skuto in iz nje naredili skutne štruklje, ki smo jih pojedli pri kosilu. Pregledovali smo različne knjige o kmetiji, živalih, ki so jih otroci prinašali od doma.  

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost