ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI-TEDEN OTROKA

Tudi pri Želvicah smo bili v tednu otroka zelo radovedni in odkrili marsikaj zanimivega in zabavnega. Za začetek  smo praznovali rojstni dan. Zelo smo bili radovedni kako bo naša slavljenka okrasila torto z malimi figuricami, cofki, svečkami in vsem kar spada zraven…

Za srečanje s starši smo spekli marmorni kolač, ki je dišal po celem vrtcu…..zakaj tako diši so se spraševali otroci iz sosednje igralnice…

Torek je bil dan za našo otroško olimpijado. To je dan, ko se zberejo vse skupine našega vrtca- tudi naši prijatelji Zmajčki iz Dol se nam pridružijo. Tetka jesen nas je vodila in nam pripravila različne naloge povezane z jesenskimi pridelki. Pridelke smo razvrščali in jih prenašali preko ovir. Spoznali smo luščenje fižola, ličkali smo koruzo, nahranili veverico in medveda in se poigrali z bučami. Za zaključek smo izdelali »teto jesen« ter prejeli medalje.

Po dopoldnevu polnem dogodivščin smo se popoldne zbrali še skupaj s starši, bratci in sestricami na športnih igrah z naslovom nekoč in danes. Za začetek smo se razgibali tako, da je vsaka družina pokazala vajo s katero smo se razgibali in ogreli. Sledila je vožnja otrok v samokolnici okoli stožca, prenašanje koruze v posodo in kasneje še nazaj-sodelovali so prav vsi od najstarejšega do najmlajšega člana.  Preizkusili smo se tudi v hoji po dva in dva z zvezanimi nogami. Igra je bila zabavna, sproščena in polna smeha.  Z otroško igro Gnilo jajce smo zaključili naše srečanje, ki so ga nekateri starši poimenovali naše spoznavno srečanje, saj smo se prvič v letošnjem šolskem letu srečali v tako velikem številu. Po opravljenih aktivnostih smo se posladkali ob marmornem kolaču, ki smo ga spekli skupaj z otroki za starše in se polni prijetnih dogodivščin odpravili domov.

Sreda je zopet poskrbela za radovednost, saj smo se zbrali na igrišču vrtca. Ogledali smo si predstavo o medvedu, ježu, volku in storžu v izvedbi vzgojiteljic. Spoznali smo gibalno igro Ura je ena medved še spi.

Četrtek je bil dan za nove zakaje in zatoje. Zakaj imamo danes vsi škornje? Zato, ker gremo raziskovati naš gozd.  Odpravili smo se na sprehod do gozda in ob tem spremljali spremembe v naravi. V gozdu smo poiskali najlepše liste, jih prilepili in jih s flomastri obrisali z različnimi barvami. Gozd nam vedno nudi možnost raziskovanja in igro z naravnimi materiali.

Petek je bil dan za igro z našimi igračami, ki jih prinašamo v vrtec. Najprej smo »ružili« koruzo, polnili in praznili različne posode. Na koncu pa smo jo pospravili kar s pomočjo naših vozil.

Imeli smo se lepo😊

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost