METULJČKI IŠČEMO POMLAD

Škratek Gabrček, nas je preko pisma povabil, da raziščemo bližji travnik in gozd ter preverimo, če so znanilci pomladi že pokukali na plan. Z nami je na potep odšla tudi biologinja Petra, ki ogromno ve o naravi, zato smo ji z veseljem prisluhnili in spoznali veliko zanimivih stvari. Ugotovili smo, da čeprav v tem času na travniku od daleč izgleda vse pusto, v resnici ni tako. Izkazalo se je, da so se prebudile že številne cvetlice. Spoznali smo dele cvetlic, si ogledali cvetove, stebla, liste, nato pa smo pokukali še, kaj se skriva pod zemljo. Ugotovili smo, da imajo nekatere rastline čebulico, druge pa korenike in koreninice. Odločili smo se, da jih bomo nekaj presadili na naše vrtčevsko igrišče in jih opazovali.

Na našem naslednjem raziskovalnem sprehodu smo se lotili iskanja drobcenih živali. Našli smo številne pajke, nekaj hroščkov (še posebej nam je bil všeč hrošček škratec), mravljice, veščo, metuljčke citrončke in celo poskočno kobilico.

Nato smo zavili proti gozdu in pokukali kaj se skriva v brstih in ugotovili da so listi že skoraj pripravljeni, da se razprejo.

V gozdnem škratkovem kotičku nas je pričakalo Gabrčkovo pismo, z receptom za pomladanski čaj iz trobentic, vijolic, marjetic, pljučnika ter razlago kakšne zdravilne učinke imajo le te. Na poti nazaj proti vrtcu smo jih tudi nabrali.

Naslednje jutro smo si iz njih pripravili čaj.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost