Obvestilo ob ponovnem delovanjem celotnega vrtca (ponovno odprtje, 26. 1. 2021)

Spoštovani starši.

Kot ste lahko opazili v medijih, se vrtci v torek, 26. 1. 2021, ponovno odpirajo. Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se v regijah z boljšo epidemiološko sliko odpirajo vrtci v polnem delovanju.

Prepričan sem, da smo tega vsi zelo veseli. Kljub temu pa z virusom še nismo opravili. Delo v vrtcu bo zaradi tega še vedno potekalo prilagojeno. Vsak oddelek bo deloval, kolikor je najbolj možno, ločeno od ostalih. Oblikovali bomo »mehurčke«. Z odločitvijo za oblikovanje »varnih mehurčkov« se lahko uspešno pripomore k zmanjšanju števila vsakodnevnih (tveganih) stikov, hkrati pa se ohrani možnost pristnih medsebojnih odnosov znotraj »varnega mehurčka«.

Prav tako ostajajo vsi ostali ukrepi, ki smo jih navajeni že do sedaj. Vsi odrasli obiskovalci in osebje vrtca uporablja maske, ob vstopu v zgradbo je obvezno razkuževanje, skrbeti je potrebno za medsebojno razdaljo, v garderobe vstopate posamično, tako da je v garderobi samo en starš. V primeru, da imate otroke v različnih skupinah vzemite najprej starejšega, ki se lahko sam obleče, pripravi na odhod in počaka na vas; sami pa greste po mlajšega in ga pripravite za odhod domov. V garderobi se ne zadržujte in jo iz obzirnosti do ostalih, ki čakajo pred vrat, čim prej zapustite. Ne zadržujte se z otrokom okrog vhoda, igrišča in okolice vrtca. Otroci naj tudi ne prinašajo igrač od doma. V vrtec lahko pripeljete samo zdravega otroka.

V ponedeljek bodo vsi strokovni in ostali delavci, testirani na okužbo s SARS-CoV-2. Testiranje naj bi tedensko ponavljali.

Priporočljivo bi bilo imeti tudi manjše število otrok v skupini. Zaradi česar so starši otrok, ki jih še ne bi ponovno vključili v vrtec, oproščeni plačila oskrbnin. V kolikor imate možnost, bi bilo zaželeno, da otroka še ne vključite ponovno v vrtec.

Tudi čas, ko je otrok v vrtcu je zaradi zagotavljanja pokrivanja »mehurčka« pomemben, saj ne bomo združevali skupin. Kar praktično pomeni, da bi za vsak oddelek, ki bi deloval v celotnem odpiralnem času, potrebovali v deležu še po eno dodatno strokovno delavko. Česar pa ne moremo zagotoviti. Prosimo vas, da zagotovite prihod in odhod otroka tako, da bi skupina zjutraj čim kasneje začenjala in čim prej zaključila. S čimer bi omogočili pokrivanje oddelka z dvema strokovnima delavkama in izvajanje tudi nekaj sočasnosti. Kar zagotavlja kvalitetno vzgojno izobraževalno delo. V spletni obrazec zapišite čas prihoda in čas odhoda vašega otroka (povezava do obrazca). Če se le da upoštevajte našo prošnjo. Podatek potrebujemo do ponedeljka, 25. 1. 2021, najkasneje do 10. ure.

Nujno je, da ravnamo odgovorno in vsi upoštevamo vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa. Ob enem samem pojavu okužbe, bo namreč uvedena karantena za celoten oddelke in vse delavce, ki so bili v stiku z obolelim. Kar lahko ob nekaj nedoslednosti predstavlja zaprtje celotnega vrtca! Tega pa si vsi skupaj ne želimo več.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost