Oktober mesec gasilcev

Vsako leto je v mesecu oktobru enaka tema »Gasilci«, enake vsebine, a za otroke vedno tako zelo zanimive.

Otroci so vsako leto starejši, tako tudi drugače doživljajo in sprejemajo dejavnosti in vsebine. Prvo leto, ko pridejo v vrtec se še marsikdo boji gasilcev, še zlasti, ko je na vrsti evakuacija. A vsako leto so jim bolj zanimivi, vedno bolj so navdušeni nad njimi, vsako leto več vedo in bolj zvedavo sprejemajo nova znanja.

Tako smo tudi letos vsi štirje oddelki vrtca v Gabrovki z našim PGD Gabrovka, oziroma gasilcema Davidom in Simonom, izvedli evakuacijo. Zelo uspešni pri umiku iz stavbe vrtca so bili tudi najmlajši otroci skupine Medvedki. Sledil je obisk gasilskega doma, ogled gasilske opreme, gasilskih vozil, novega gasilskega muzeja… Seveda je moralo biti za konec še špricanje z vodo in zadevanje v tarčo. Pri tem otroci najbolj uživajo.

V oddelku smo ustvarjali na temo gasilcev, reševali naloge, prepevali, se igrali gibalne igre, prebirali različne zgodbice. Ponovno smo izvedli tudi poskus z ognjem, ker smo želeli ugotoviti, kako hitro in zakaj v zaprtem prostoru, posodi ogenj ugasne.

Hvala David in Simon za popestritev naših dejavnosti.

Na pomoč!

Za male pikapolonice Marinka in Tadeja

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost