Pingvinčkovo potovanje

Še preden se je začel praznični december, je male Želvice obiskal pingvinček. Povedal nam je, kako in kje živi, kako se giba, kako se greje v mrzli deželi, skratka vse kar nas je zanimalo. Izdelali smo plakat in se veliko gibali – gibali kot pingvini. Skupaj smo plesali, izvajali gibalne igre, hodili po »ledenih ploščah« in še marsikaj. Izdelali smo mu tudi domek, saj nam je obljubil, da bo z nami ostal vse do božiča.

Hitro, prehitro je prišel prvi decembrski dan in pingvinček nam je prinesel koledar s pismi. To pa niso bila navadna pisma, temveč pisma Božička. Vsak dan nas je v pismu pričakal znak enega otroka, o katerem smo mogli povedati dobre misli, vzgojiteljice pa so vse to zapisale v zvezke. Ves mesec smo se pogovarjali o dobrih vrednotah, o tem kaj nas osrečuje, kako pomembna sta družina in prijatelji in da se je potrebno za to potruditi. Preštevali smo dneve do božiča in skozi pisma dobivali različne naloge, ki smo jih mogli opravljati. Tako smo obiskali knjižnico, izdelovali okraske in voščilnice, postavili smrečico, posejali božično žito, brali in poslušali pravljice, pekli piškote, si ogledali lutkovno predstavo, se igrali s prijatelji, obiskala pa sta nas tudi Miklavž in Dedek Mraz. Tako smo se razveselili daril, ki sta nam jih prinesla.

Pisem je zmanjkalo, pingvinček se je poslovil in zadnji dan vrtca smo preživeli s prijatelji Pikapolonicami, kjer smo se poveselili in pogostili ter si zaželeli…

VSE LEPO V PRIHAJAJOČEM LETU 2018!

Za male Želvice, Anita in Martina

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost