Požarna varnost pri Želvicah

Ker je mesec oktober, mesec požarne varnosti, smo v skupini Želvic spoznavali gasilce in njihovo delo.

V torek smo otroci prisluhnili  pravljici Ježek Snežek in požar in se pogovarjali o nesrečah pri katerih pomagajo gasilci. Povedali smo kaj pomeni beseda evakuacija, spoznali smo znake za evakuacijo in jih poiskali v našem vrtcu in okolici. Ogledali smo si načrt evakuacije in simbole na izvlečku požarnega reda. Poiskali smo tudi gasilna aparata ter si ogledali video posnetek Evakuacija.

Naslednji dan, nas je med igro presenetil dim in sledila je vaja evakuacije. Pogumno in zelo hitro smo se prijeli za vrvico ter hitro odšli iz igralnice do zbirnega mesta, kjer nas je čakal gasilec David. Sledil je ogled gasilnega doma in muzeja. Tam so se nam pridružili tudi Metuljčki.

 V četrtek je sledil gasilski kviz. Ker smo pozorno poslušali vzgojiteljice in gasilca je bil kviz za nas »mala šala«.

Sledile so gibalne igre. Pri prvi igri smo odplesali plesno vizualizacijo na temo gasilcev. Pri drugi igri smo z izštevanko določili otroka, ki je bil gasilec in je z žogo ciljal »ogenjčke«, druge otroke, ki so tekli po omejenem prostoru. Zadnja gasilska igra je bila Potres-požar-poplava, nato pa smo se po vsem dirjanju po igralnici zbrali v sredini igralnice, naredili krog in odplesali rajalno igro Rdeče češnje.

Zadnji dan smo izdelovali Ježka Snežka iz stiropornih jajčk in zobotrebcev. Nato smo se odpravili na vrtčevsko igrišče in izkoristili sončen dan. Skupaj s Pikapolonicami smo se ogreli nato pa so nam vzgojiteljice predstavile poligon Gasilca Sama. Vse ovire niso bile lahke, vendar smo jih s trudom, vztrajnostjo in dobro voljo le premagali in si na koncu prislužili gasilsko značko.

 

Za male Želvice, Anita in Martina

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost