Teden otroka »POVABIMO SONCE V VRTEC«

Čeprav naj bi bili vsi dnevi v vrtcu kar se da zabavni, veseli, se v tednu otroka vzgojiteljice za takšno počutje še dodatno potrudimo. Že rdeča nit »Povabimo sonce v vrtec«, nas je gnala k temu, da mora biti teden vesel, srečen, razigran, nasmejan, kot si predstavljamo, da je sonček. Saj ne rečemo zaman, da je nekdo  »tak sonček«.

Teden dni prej smo obiskali knjižnico, kjer smo si izposodili veliko knjig s pravljicami o soncu, ki smo jih prebirali vsak dan. Vsaka je prinesla neko pozitivno sporočilo in nas napeljala na pogovor in razmišljanje o lepem, boljšem, pozitivnem … Prvi dan v tednu nas je obiskalo sonce in nam za vsak dan pripravilo presenečenje. Naučilo nas je pesem »V vrtcu sonček nas poišče«, plesali smo poseben ples s soncem velikanom, za vsakega otroka je sonce prineslo ljubkovalno igračo, s katero so otroci plesali, jo uspavali, šli z njo k počitku in jo ob koncu dneva  odnesli domov. Srečali smo se z oddelki našega vrtca na »Sončkovi olimpijadi«. Žalostno sonce, ki opazuje neodgovorno ravnanje zemljanov, smo  s spravili v dobro voljo. Z nalogami, ki so izpostavljale pozitivne vrednote in ekološko ozaveščenost, je sonce zasijalo v vsej veličini. Za zaključek tedna smo vzgojiteljice otrokom odigrale še igrico »Sonce gre na potep«. Otroci so ponovno dobili sporočilo, kako pomembno je sonce in kakšno energijo oddaja.

Želimo si, da bi bilo čim več dni tako pozitivno naravnanih, veselih, kot so bili dnevi v tem tednu. Kako lepo bi bilo, da bi bili tudi mi vedno eno veliko sonce, tudi takrat, ko se stemni.

Za naše male sončke Marinka L. in Simona R.

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost