Medgeneracijsko sodelovanje z babicami in dedki

Največje darilo je čas, ki ga namenimo drug drugemu. To ostane, tega nam nihče ne more vzeti. Babice in dedki se tega še kako zavedajo in če le lahko, si vzamejo čas za svoje vnuke. Tudi tokrat so si ga in se v velikem številu odzvali našemu povabilu.

Babice in dedki gojijo do svojih vnukov prav poseben odnos. V otrokovi družini imajo pomembno vlogo, so posebno bogastvo, so vir modrosti in življenjskih izkušenj. To vez skušamo v vrtcu še utrditi in poglobiti.

V petek dopoldne smo jih povabili v vrtec, kjer smo jim pripravili dramatizacijo s pesmicami »Pod medvedovim dežnikom«. Posebno topel je bil objem in stisk v naročju babic in dedkov ob zaključku nastopa. Skupaj smo se družili še pred vrtcem, si nazdravili ob zdravici in se igrali na igralih. Nato smo se skupaj odpravili v dvorano OŠ, kjer smo slišali nekaj napotkov o zgodnjem odkrivanju raka na črevesju in danki programa SVIT ter se sprehodili po napihljivem »črevesju velikana«.

Vedno znova, kadar gostimo v vrtcu babice in dedke ugotavljamo, da so le ti dodatni vir ljubezni in hvaležnosti, ki jo še kako vsi rabimo in si jo želimo.

Za male pikapolonice Marinka in Simona

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost