Otroška olimpijada prijateljstva

V vrtcu Čebelica smo tako kot vsako leto tudi letos obeležili teden otroka. Pod geslom »Svet, v katerem želim živeti« smo vzgojiteljice cel teden vodile dejavnosti in se o tej temi pogovarjale z malimi nadobudneži.  Skupaj smo prišli do spoznanja, da bo svet lepši, če bomo odnose gradili na prijateljstvu.

V slogu prijateljstva je potekala tudi že tradicionalna »otroška olimpijada«. Na vrtčevskem igrišču so se zbrali otroci vseh oddelkov – Metuljčki, Zmajčki, Pikapolonice in Želvice. Otvoritev olimpijade, je ob mimohodu skupin z zastavami pospremila državna himna, nato pa je sledila predstavitev skupin. Program so z zgodbo povezovale vzgojiteljice z živalskimi lutkami, ki so tudi predstavile navodila iger. Pri prvi igri so morali otroci priti mimo ovir do plodov in jih nato odnesti do svojega mesta. Druga igra je zahtevala spretnostne veščine, saj so morali otroci poiskati storže in jih nato zmetati v drevesne dupline. Tretja in s tem zadnja igra pa je bila sestavljena iz dveh delov. Najprej je nekaj otrok iz vsake skupine dobilo balon in vzgojiteljice so le-te navezale na njihove gležnje, nato pa so otroci z baloni morali bežati, vsi drugi pa so skušali balon pohoditi in ga počiti. V enem balonu se je skrival listek z dodatno nalogo. Med opravljanjem nalog so otroci zbirali točke. Na koncu, ko je imela vsaka skupina zbrane po vse tri točke, so se otroci zbrali na sredini igrišča in naredili velik krog prijateljstva. Skupaj smo zapeli pesem »Ko si srečen« in si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo. Po uradnem zaključku olimpijade je sledila še pogostitev in druženje otrok na igrišču, nato pa so se Zmajčki in Metuljčki poslovili in odšli.

In ker na pravi olimpijadi ne smejo manjkati medalje, so vzgojiteljice vsem otrokom podelile medalje za njihov trud, prijateljsko tekmovanje in športni duh, ki so ga pokazali tekom dneva.

Za male čebelice Anita K. in Martina O.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost