Jesenska delavnica in spanje v vrtcu pri Pikapolonicah in Želvicah

Že nekaj zaporednih let imamo skupini Pikapolonic in Želvic skupno jesensko delavnico in spanje v vrtcu tistih otrok, ki se zato odločijo, v večini so to starejši otroci.

Pred delavnico smo se obe skupini predstavili z igrico, nato pa smo pohiteli z izrezovanjem buč, da nas ne bi prej prehitela noč.  Nastale smo prave bučne umetnine, v katere smo v mraku prižgali svečke, da so lepo zažarele. Med ustvarjanjem je že ves čas okoli nas prijetno dišalo, ker se je pekel kostanj, s katerim smo se posladkali ob čaju.

Sledil je še drugi del druženja, a le za tiste otroke, ki so se zato odločili in zbrali dovolj poguma. Spanje v vrtcu. Dogajalo se je veliko zanimivega. Pekli smo palačinke, med tem tudi plesali, večerjali ob lepo pogrnjeni mizi palačinke, prisluhnili pravljici “Ali bi se gnetli na metli”, šli na ogled naših osvetljenih buč in zvezdic, si umili zobe, oblekli v pižame ter se na modni pisti pokazali v svojih pižamah, ob uspavanki zaplesali s svojimi ninicami, se odpravili v pripravljeno spalnico, se še pocrkljali, ob nežni glasbi prisluhnili vizualizaciji in sladko zaspali.

Ko smo se zjutraj zbudili smo bili ponosni, da nam je uspelo.

Za male pikapolonice in želvice Marinka L.

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost