»Cirkus« na zaključku vrtca Čebelica

Kako hitro čas beži. Že je tu konec šolskega leta. V vrtcu Čebelica smo ga obeležili z zaključno prireditvijo s poudarkom na gibanju. Gibanje je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Če otrok to potrebo uspešno zadovoljuje je vesel, zadovoljen in  se razvija v celovito osebnost.

Poleg ohranjanja in krepitve zdravja vpliva gibanje na vsa področja razvoja otroka. Vpliva na zbranost, hitrost odzivanja, nadzor nad samim seboj, zavedanje lastnega telesa, samospoštovanje, samozavest, krepijo se pozitivni odnosi med vrstniki, v družini, otrok občuti veselje, zadovoljstvo… Gibanje naj bo preko igre, ker v igri otroci uživajo.

Preko igre se je odvijal tudi naš zaključni nastop, ki ga je povezovala rdeča nit »cirkus«. Kot nastopajoči cirkusanti so otroci zelo uživali. Pokazali so veliko različnih gibalne sposobnosti. Vsi, od najmlajših enoletnikov, do šestletnikov, so se izkazali kot zelo pogumni, spretni, samozavestni… Za nekatere najmlajše je bil to prvi nastop pred tako veliko množico. Veliki aplavzi navzočih so nam dali še več energije. In cirkuški nastop se je uspešno končal, z velikim nasmeškom na obrazu.

Ob zaključku prireditve je sledilo še slavnostno slovo od vrtičkarjev, ki bodo septembra prestopili prag šole. Srečno naši prvošolci.

Gibaj se veliko in opazil boš razliko.

Za male čebelice vodja vrtca Marinka Lenart

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost