Zmajčki se srečujemo s poklici

progettazioniV drugi polovici januarja smo se otroci iz skupine Zmajčki srečali s poklici. Za uvod smo prebrali Muco copatarico, pisateljice Ele Peroci. Muca je bila šivilja, ki je otrokom popravljala stare in šivala nove copate. Tudi mi smo izdelali svoje copate, najprej smo jih pobarvali, nato pa še sešili. Letos smo dobili tudi didaktično igro s katero se lahko urimo v šivanju.

poklic 5

poklic 6

poklic 11

poklic 7

Obiskala nas je mamica Daša Bizjak, ki je po poklicu pediatrinja. S seboj je imela kovček z različnimi pripomočki, ki jih uporablja pri svojem delu. Naučila nas je pravilnega razkuževanja rok. Nato pa smo skupaj zdravili naše igrače, ki smo jih prinesli od doma. Imeli so najrazličnejše bolezni: imeli so pikice, bolelo jih je srce, bolele so jih roke in noge, tekla jim je kri… Igračam in sebi smo lahko poslušali srce, igračam smo povili roke ali noge, jim izmerili temperaturo, pogledali v usta, dobili smo »sirup« ali »tableto« in še štampiljko. Mami Daši se najlepše zahvaljujemo za njen čas in prijeten obisk. Naše igrače so se na zdravniškem pregledu prav dobro počutile.

poklic 1

poklic 2

Obiskali smo podjetje Rotal, kjer obnavljajo avtomobilske in tovorne pnevmatike. Naš prijatelj Luka in njegov oče Domen Vrtačnik sta bila naša vodiča. Luka nam je predstavil za katera vozila lahko kupimo pnevmatike in na kakšen način pnevmatike pošljejo naročnikom. Ponosno nam je predstavil tudi dva starodobnika. Nato smo si ogledali proizvodnjo, kjer pnevmatike obnavljajo in skladišče, kjer jih shranjujejo. Oče Domen Vrtačnik nam je pokazal stroje s katerimi si pomagajo pri delu ter kako izgledajo pnevmatike v različnih stopnjah obnove – od brušenja do izdelave profila. Lukova mama Chieko nam je podarila avtomobile iz papirja, ki jih je izdelala s tehniko origami. Te smo ob povratku v vrtec pobarvali in razstavili. Družini Vrtačnik se zahvaljujemo, ker si je vzela čas, nas z veseljem sprejela in nam razkazala svoje podjetje.

rotal 1

rotal 2

rotal 3

V teh hladnih dneh se radi pogrejemo ob peči ali kaminu. Te izdelujejo pečarji. Tudi mi smo postali pečarji za en dan. Izdelali smo svoje peči in kamine. Z njimi bomo sodelovali tudi na natečaju Rokice in glina: to bo mojstrovina! Upamo, da bodo opazili, kako natančno smo izdelali naše izdelke.

poklic

poklic 4

poklic 3

In kaj bomo po poklicu mi, ko odrastemo? Nismo še čisto odločeni. Smo pa s trenutnim poklicem – obiskovanje vrtca – kar zadovoljni 🙂

Branka Ajdišek

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost