Zmajčki smo se srečali s poklici

Drugo polovico meseca januarja smo namenili spoznavanju poklicev. Razmišljali smo v katerih poklicih ljudje  pomagajo drugim ljudem (zdravnik, policist, gasilec …) in kaj pri svojem delu potrebujejo.  Sprehodili smo se čez Dole in ugotovili, da tudi v našem kraju srečamo veliko poklicev (gozdarja, frizerko, trgovko, poštarja, župnika …).

Na obisk smo povabili mamico Nadjo Petje, ki nam je predstavila poklic fotografinje. Prinesla nam je tudi pripomočke, da smo si lahko izdelali svoje albume. Seveda nas je tudi fotografirala in za vsakega otroka prinesla fotografijo.

Obiskala nas je tudi Meta Smolič, ki poučuje aerobiko in nam je predstavila poklic športnice. S športnimi pripomočki, ki jih je prinesla s sabo smo preverili našo moč in ravnotežje. Imeli smo tudi kratko urico aerobike v kateri smo pospešili naš srčni utrip. Ker pa je Meta tudi glasbenica, nam je na kratko predstavila tudi to delo.

Tokrat pa smo smeli pokukati tudi v šolsko kuhinjo. Kuharica Marjana Sluga si je vzela čas in nam razkazala svoj prostor v katerem dela. Kuhinja se deli na čisti in nečisti del. Pri svojem delu uporablja velik štedilnik, velike posode in nekoliko večje naprave, kot jih imamo doma. Opozorila nas je tudi na svojo delovno obleko. Tudi mi smo postali kuharji. Narezali smo si kivi in iz pomaranč iztisnili sok.

Vsem trem se za sodelovanje, trud in čas, ki so nam ga namenile, iskreno zahvaljujemo.

Ob didaktični igri smo utrjevali, katere pripomočke uporabljajo ljudje pri svojem delu. Izdelali smo plakat o kuharju in v različnih virih (otroške revije in literatura, reklamni letaki) poiskali pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu in končne izdelke, ki pridejo izpod njegovih rok.

Ob tej priložnosti pa smo si vsi izbrali poklic, ki nam je najbolj všeč in bi ga radi opravljali, ko odrastemo.

Branka Huč

[wzslider autoplay=”true”]



(Skupno 1.138 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost