VAJE EVAKUACIJE

Vrtčevski ponedeljek, 23.10.2023 se je začel z vajo evakuacije. Sodelovali so vsi oddelki v Gabrovki na svojih lokacijah. Namen vaje je bil prikazati postopek evakuacije s poudarkom na prikazu postopkov, ki jih morajo izvesti zaposleni ob evakuaciji otrok v primeru požara v stavbi vrtca.

V jutranjem krogu, ko so otroci pripovedovali kako so preživeli vikend so zavohali dim. Pokrili so si usta in se previdno, ter umirjeno umaknili iz prostorov vrtca na varno mesto (zbirno mesto, ki je označeno). Upoštevali so evakuacijski načrt in s tem poskrbeli, da med vajo ni prišlo do poškodb.

Po uspešno izvedeni vaji so se vsi oddelki vrtca odpravili proti gasilnemu domu Gabrovka, kjer sta nas že čakala gasilca David Hribar, Klemen Perko in Jože Hribar. David in Klemen sta razkazala  gasilni dom, vozila ter pripomočke, ki jih gasilci uporabljajo za gašenje požarov in reševanje pri ostalih nesrečah. Otroci so si lahko nadeli kisikovo masko, da so videli kako gasilci dihajo, ko je požar in veliko dima.  Jože nas je popeljal v gasilski muzej, kjer smo spoznali zgodovino gasilcev, ter si ogledali pripomočke in vozila, ki so jih uporabljali nekoč. Na koncu so si otroci nadeli čelade in ciljali v tarče z vodnim curkom.

Vzgojiteljice se zahvaljujemo za sodelovanje pri izvedbi evakuacije in ogleda muzeja. Hvala PGD Gabrovka, David Hribar, Klemen Perko in Jože Hribar.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost