Moja domovina Slovenija- Pikapolonice

Že v februarju in marcu smo se srečali s temama, ki sta povezani s Slovenijo. To je bil kulturni praznik in star ljudski običaj gregorjevo.

Najprej smo spoznali simbole, ki doma in v svetu predstavljajo našo Slovenijo in jih likovno tudi ustvarili. Ob velikem zemljevidu in različnih videoposnetkih smo spoznali geografske enote Slovenije. Na zemljevid smo lepili fotografije značilnosti Slovenije. Otroci so v vrtec prinašali predmete in fotografije znamenitosti. Iz njih smo naredili  manjšo razstavo.  Spoznali smo glavno mesto Ljubljano, največjo reko Savo in najvišjo goro Triglav. Preko videoposnetkov smo spoznali kraške jame – Postojnsko jamo in človeško ribico. Naredili smo poskus nastajanja kapnikov.

Mamicam smo za materinski praznik ustvarili lectovo srce.

V času poletov v Planici smo spremljali tudi dobre rezultate naših zlatih skakalcev.

Prisluhnili smo naši Zdravljici, zaplesali ob skladbi Golica in ponosno prepevali pesem »Domovina moja je Slovenija«.

Na povabilo Vidove mamice smo si v Bistrici pri Dolah ogledali značilno slovensko obrt »oglarjenje«. Vidova babica in dedek sta nam pokazala pripravo kope. Tudi mi smo lahko pomagali pri zlaganju polen. Iz zoglenelega lesa – oglja, ki nastane ob žganju kope smo risali. Hvala jim za popestritev naših aktivnosti, njihovo gostoljubje in pogostitev.

Ko smo že veliko vedeli o Slovenji in se na zemljevidu dobro znašli, orientirali, smo starejši otroci narisali še  svoj zemljevid. Nova znanja o Sloveniji smo utrjevali tudi ob gibalni igri.

LECTOVO SRCE
POSKUS NASTAJANJE KAPNIKA

Za male pikapolonice Marinka in Jasna

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost