Pri Želvicah je dišalo iz lonca

Ker nas je pred kratim obiskala Tetka Jesen in nam pustila košaro dobrot, smo se v skupini Želvic odločili, da si bomo skuhali juho. In to ne čisto navadno juho, temveč juho iz hokaido buče.

Usedli smo se za mizo, spoznali vse sestavine in pripomočke ter izdelali recept, ki ga lahko najdete in preberete v naši garderobi. Najprej smo narezali bučo, nato še čebulo in peteršilj. Pri rezanju in lupljenju sta nam pomagali vzgojiteljici. Vendar delo ni bilo enostavno. Buča je bila trda in potrebno je bilo kar nekaj truda, da smo celo zrezali na kocke. Čebula je na plano privabila kakšno solzico, peteršilj pa je lepo odišavil našo igralnico. Ko je bilo vse pripravljeno, smo v lonec vlili olje, dodali čebulo in vse skupaj odnesli v kuhinjo. Tam nam je na pomoč priskočila Helena in nam juho skuhala. Dodala je še nekaj kisle smetane in nam pokazala kako se vse skupaj zmeša s paličnim mešalnikom. Odšli smo na zrak, medtem pa se je juha še malo pokuhala. Ko smo se vrnili, je dišalo po celem vrtcu. Komaj smo čakali, da jo poskusimo. Mmmm….. Bila je zelo dobra! Piko na i pa so naredile popečene kruhove kocke, ki nam jih je kot presenečenje naredila Helena.

Tako, lonec ni počil, vendar pa je bilo naše dogodivščine vseeno konec. Neizmerno smo uživali in dan je minil kot bi mignil. Helena, hvala za vso pomoč!

 

Za male Želvice, Anita in Martina

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost