Pravljični praznični december pri Pikapolonicah

Malo je praznikov, ki ti sežejo do srca in duše,
ki jih zaznamuje nek notranji nemir,
pričakovanja nečesa lepega, pravljičnega.
Praznikov, ko postanemo zopet ljudje,
ko si podamo roke, voščimo vse najlepše,
želimo sreče, zdravja in družinske topline!

In mesec december je najbolj čarobni praznični mesec za otroke in strokovne delavke. V tem mesecu nas obdaja zimska čarobnost, ki jo popestri  tisoče lučk, obiščejo nas Miklavž, dedek Mraz in Božiček. To je mesec veselja, mesec pričakovanj in mesec obdarovanj.

K ustvarjanju naše čarobnosti so na poseben način pripomogli tudi starši in zunanji sodelavci, ki so s pestrimi dejavnostmi polepšali naše predpraznične dni. Z Metkino mamico smo spoznavali zelišča in pripravili čajanko. Na delavnici s starši  smo ustvarjali hodulje, s katerimi je dedek Mraz obdaril otroke. Gledališče Mužan nam je odigralo krasno lutkovno predstavo. Z jelenčkom Rudolfom, ki je bil rdeča nit meseca decembra, smo vsak dan odpirali pisma dedka Mraza, prepevali njegovo pesem, igrali igrico, ustvarjali, pekli piškote, izdelovali voščilnice in okrasili novoletno smreko. Leto smo zaključili s starši na novoletni čajanki. Za uvod so otroci odigrali igrico o jelenčku Rudolfu, v kateri so sodelovali tudi starši. Jelenčku Rudolfu so straši pomagali okrasiti tudi smreko. Sledilo je druženje ob čaju in piškotih.

Hvala vsem, ki ste spremljali in popestrili naše delo skozi leto 2016 in se radi odzivali na naša povabila. Ostanite z nami tudi v letu, ki prihaja.
Naj iskrice, ki so zasijale v mesecu decembru v otroških in naših očeh, nikoli ne ugasnejo.

Srečno 2017!

Za male pikapolonice Marinka in Simona
(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost