Naše zdravje, naši zdravi zobki Pikapolonice

Pogovori o zdravju, naši vzgledi in nenazadnje zelo pomembna igra vlog, otrokom ostane v spominu, raste z njimi, širi njihovo znanje… Srčno si želimo, da vsaj delček tega odnesejo otroci seboj in vgradijo v svojo stalnico življenja.

Vsako leto znova v vrtcu vpeljemo to temo v vrtčevsko delo, vedno malo drugače, z drugimi vsebinami, a poskušamo vsebine otrokom približati tako, da se nekaj naučijo, da uživajo,  ustvarjajo … Naši zobki, umivanje, skrb zanje, zdrava prehrana, obisk medicinske sestre z zanimivo predstavitvijo, ustvarjanje, prepevanje, različni plesi, še posebej zanimiv ples »kariesov« in nenazadnje igra vlog zobozdravnik ter ob tem ustvarjanje plesne točke za nastop na prireditvi »Tržnica«. Ob enem smo zbirali sredstva za šolski sklad s prodajo domačih proizvodov na “Tržnici, ki bogatijo naše dejavnosti. Pri  točki z naslovom “Zobki” smo se predstavili vsi oddelki vrtca. Preko plesa  in petja smo prikazali pot od prekomernega sladkanja s sladkarijami, do nastanka kariesa, obiska zobozdravnika (tu se je predstavila naša skupina), do zdravih zobkov, za katere lepo skrbimo.

Zadovoljni, da smo se nekaj novega naučili, da smo se suvereno predstavili pred veliko množico gledalcev, smo zaključili temo, a za svoje zobke bomo še naprej lepo skrbeli.

Za male Pikapolonice Marinka in Tadeja
(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost