Evakuacija in obisk gasilskega doma

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato smo se v vrtcu Čebelica odločili nekaj besed nameniti tudi tej tematiki. Skozi cel teden so otroci preko različnih dejavnosti spoznavali gasilce in vse kar je povezano z njimi.

Da pa smo teden začeli malce drugače, smo na pomoč poklicali prostovoljna gasilca PGD Gabrovka. Gasilec Klemen (očka Dominika in Florjana) in gasilec David (očka Ajde), sta v ponedeljek pri Pikapolonicah in Želvicah s pomočjo naprave naredila dim, ki se je počasi začel valiti iz hodnika v obe igralnici. Šlo je za gasilsko vajo in vedeli smo kaj je naša naloga – v čim krajšem času smo morali zapustiti vrtec. Otroci so poslušno sodelovali in kot bi mignil smo se vsi zbrali na zbirnem mestu, na parkirišču. Gasilca sta nas zelo pohvalila, evakuacija je bila hitra in uspešna.

Sledil je še obisk gasilskega doma, zato smo se z malčki vrnili v vrtec, se obuli in dobro oblekli, nato pa se peš odpravili po hribu navzdol. Pred gasilskim domom so se nam pridružili tudi Metuljčki. Skupaj smo si ogledali notranjost gasilskega doma, gasilsko opremo in gasilska vozila. Otroci so pomagali razviti cev, nadeli so si čelade in maske, s pomočjo ročne brizgalne so z vodnim curkom ciljali tarčo, ogledali so si napravo, ki je v vrtcu naredila toliko dima in za konec še »nahecali« Davida, da jim je prižgal gasilsko sireno in jim dovolil v enega izmed vozil.

Obisk smo zaključili s pravo gasilsko sliko, nato pa smo se kljub slabemu vremenu nasmejanih lic vrnili v vrtec.

 

Za male čebelice Anita Kotar

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost