Tradicionalni slovenski zajtrk
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU ČEBELICA
S projektom »Tradicionalni slovenski zajtrk« želimo ozaveščati otroke, starše in strokovne delavce, o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter spodbujati uživanje hrane lokalnih pridelovalcev. Zdrava in pravilna prehrana je predpogoj za boljše počutje, ohranjanje zdravja in s tem zdravega načina življenja. Dan slovenske hrane smo začeli s slovenskim zajtrkom, sestavljenim iz mleka, medu, masla, kruha in jabolk, naših lokalnih ponudnikov.
Po zajtrku nas je obiskal čebelar Franci. Predstavil nam je čebelarjenje, zadolžitve posameznih čebel in uporabnost čebeljih pridelkov. Franci je otroke popolnoma očaral. Otroci so mu zastavljali vprašanja, se z njim pogovarjali, zapeli ter zaplesali. Skupaj smo si pripravili tudi zdravo dopoldansko malico z jogurtom, orehi, medom in jabolki. Malica v družbi čebelarja, predvsem pa to, da smo jo pripravili sami, je bilo posebno doživetje. Jogurtov napitek smo popili do zadnje kaplje.
Ob tej priložnosti hvala gospodu Franciju Grošlju, ki nam je popestril dopoldanske dejavnosti.
Zapisala Marinka L.