EVAKUACIJA V VRTCU ČEBELICA

V torek, 12.10.2021 smo izvedli vajo evakuacije vsi oddelki v Gabrovki na svojih lokacijah. Namen vaje je bil prikazati postopek evakuacije s poudarkom na prikazu postopkov, ki jih morajo izvesti zaposleni ob evakuaciji otrok v primeru požara v stavbi vrtca.

Med učenjem nove pesmi smo zavohali dim. Pokrili smo si usta in se previdno, ter umirjeno umaknili iz prostorov vrtca na varno mesto (zbirno mesto, ki je označeno). Upoštevali smo evakuacijski načrt in s tem poskrbeli, da med vajo ni prišlo do poškodb.

Po uspešno izvedeni vaji smo se vsi oddelki vrtca odpravili proti gasilnemu domu Gabrovka, kjer sta nas že čakala gasilca David Hribar in Vinko Resnik. Razkazala sta nam gasilni dom, vozila ter pripomočke, ki jih gasilci uporabljajo za gašenje požarov in reševanje pri ostalih nesrečah. Popeljala sta nas v gasilski muzej, kjer smo spoznali zgodovino gasilcev, ter si ogledali pripomočke in vozila, ki so jih uporabljali nekoč. Čisto na koncu sta nas razveselila s ciljanjem v tarče z vodnim curkom.

Vzgojiteljice se zahvaljujemo za sodelovanje pri izvedbi evakuacije in ogleda muzeja. Hvala PGD Gabrovka, David Hribar in Vinko Resnik.

Za male Čebelice Jasna M.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost