Odreditev karantene v skupini Zmajčki

Spoštovani starši.

Obveščeni smo bili, da je bil v skupini Zmajčki potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2. Osmim otrokom in dvema strokovnima delavkama, ki so bili v visoko rizičnem tesnem kontaktu z okuženo osebo je bila danes odrejena karantena. Trenutno imamo potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 pri eni  strokovni delavki. Otrok, ki je kazal simptome in je bil prisoten v vrtcu v ponedeljek pa bo testiran danes. V primeru pozitivnega testa, bo morala v karanteno celotna skupina.

Očitno so se pojavljale zdravstvene težave med otroki že v zadnjih dveh tednih. Vzgojiteljice so poročale o velikem številu smrkavih otrok. Starši pa sporočajo o težavah svojih otrok, z zdravstvenimi težave s podobnimi simptomi ki veljajo za SARS-CoV-2; obravnavali pa so jih kot običajen prehlad. Testiranj pa ni bilo opravljenih, tako da dejansko ne moremo vedeti, za kaj je šlo.

Jutri bo skupina Zmajčki delovala v okrnjeni obliki, saj imamo zaradi karanten velike kadrovske težave. Prosim vas, da v vrtec pripeljete samo zdravega otroka, brez izcedkov iz nosu, vnetega grla ali kašljanja. Če ima katerega koli od naštetih znakov, ga zadržite doma. V primeru resnejših znakov pa se obvezno posvetujte z njegovim osebnim zdravnikom.

V kolikor boste jutri pripeljali svojega zdravega otroka v vrtec, vas prosimo, da ga pridete iskati čim prej je mogoče.

Hvala za razumevanje. V primeru novih okoliščin vas bomo obveščali.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost