V SODELOVANJU S STARŠI SPOZNAVAMO LJUDSKE PLESE IN IGRE

V okviru dobrega sodelovanja s starši, predstavitve njihovih poklicev, hobijev in aktivnosti, smo na torkovo dopoldne gostili Martinovo mamico. A ona ni prišla sama. Zanima jo ljudsko izročilo in ohranjanje le tega, ima rada glasbo, ples , zato je s seboj pripeljala folklorno skupino šolskih otrok, na katere prenaša svoje znanje. Ker je po poklicu vzgojiteljica, pa še svojo skupino otrok in sodelavki iz Vrtca Šmartno.

V uvodnem delu smo lahko prisluhnili prepevanju ter plesu ljudskih pesmi in igranju ljudskih iger. Predstavil se je tudi mali harmonikaš, še vrtičkar. Njihov nastop nas je zelo navdušil. Sledila je plesna delavnica plesnih ljudskih iger, v katero smo se vključili vsi otroci oddelkov iz Gabrovke in oddelek »Petelinčkov« iz Šmartnega. V nadaljevanju pa je sledila še manjša pogostitev, druženje na igrišču, igra na igralih in v peskovniku.

Danes smo bili kot sončki, polni pozitivne energije, povezovala  nas je dobra volja, prijateljstvo, ples in pesem. Pavčkova pesem, ki so nam jo podarili »Petelinčki« kar drži. Hvala Martinovi mamici in njenim otrokom.

»Ni res, da je samo eno sonce

in da samo ono greje.

Sonc je na zemlji in nebu,

da jih jih nihče ne prešteje.

Marinka Lenart

 

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost