Decembrsko dogajanje pri Zmajčkih

Otroci v skupini Zmajčki smo v december vstopili z največjim navdušenjem in pričakovanjem, saj smo vedeli, da nas čaka veliko lepega.

Na prvi decembrski dan nas je v igralnici pričakalo presenečenje. Čez noč so nas obiskali škrati in nam pustili čarobno škatlo, v kateri nas je vsak dan čakalo njihovo pismo z nalogo in lepimi pozdravi.

Ena od nalog je bila, da pripravimo različno okrasje. V trgovini na Dolah smo razstavili babico Zimo in snežake, vrtčevski pano smo okrasili z velikim snežakom, nismo pa pozabili tudi na igralnico. To nam je krasila smreka iz naravnih materialov – smreka je bila spletena iz mehkih vej grmovja, okraske pa smo izdelali iz borovih storžev. Obesili smo še pisane lučke in posadili božično žito, ki nam že lepša domove.

Naša najpomembnejša naloga je bila, da pripravimo predpraznični nastop za starše. Škratje so nam zaupali, da naš »mini kulturni program« odvodimo popolnoma sami. Naslednji dan so nas v pismu pohvalili, da smo nalogo odlično opravili.

Pestro dopoldne pa smo preživeli tudi v Gabrovki, kjer smo si ogledali predstavo čarodeja Romana. Zelo smo uživali v različnih trikih in v njih smo sodelovali tudi sami. Skupaj smo priklicali dedka Mraza, ki je prinesel čudovita darila. V veliko darilo je pripravil igrače s katerimi se že veselo igramo, vsak otrok pa je dobil tudi svoje darilo, ki so ga izdelali pomagači dedka Mraza. Pisali smo tudi Božičku, ki nam je pod smrečico pustil preprogo za v igralnico.

Obiskala sta nas tudi Chieko in Domen Vrtačnik, ki sta nam predstavila Japonsko in njene zanimivosti. Pokazala sta nam nekaj otroških knjig, v katerih smo si ogledali zanimivo pisavo. Prijatelj Luka nam je zapel pesem v japonščini, ki govori o metuljčku. Vsi smo lahko preizkusili tudi paličice, s katerimi Japonci jedo. Gospa Chieko je za vsakega otroka izdelala božička ter nekaj okraskov za našo smrečico s tehniko origamija. Za prijetno druženje se jima iskreno zahvaljujemo.

Spoznali smo kar nekaj decembrskih in prazničnih pesmi (Babica Zima, Na saneh, Želimo vam srečen božič ipd.) ter čudovitih pravljic in slikanic (Kako sta Gusti in Bibi sipala srečo, Hanina božična želja ipd.).

Seveda smo izdelali tudi novoletne voščilnice za družino in prijatelje. Ob tej priložnosti vsem želimo prijetno praznovanje in srečno v letu 2016!

Branka Huč

[wzslider autoplay=”true”]

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost